Logo Dural Bouwgroep
Een zonneboiler als investering?
Dural Bouwgroep

Wat bespaart u met een zonneboiler?

Met een zonneboiler bespaart u tot 70% op de kosten voor uw warm water en u bent reeds vanaf de eerste dag ingedekt tegen stijgende energieprijzen. U beperkt ook ineens aanzienlijk uw CO2-uitstoot en draagt zo bij aan het milieu.

Zonneboiler installatie bij Dural Bouwgroep

De energieprijzen in België behoren tot de allerhoogste in Europa en aangezien die ook elk jaar verder blijven stijgen, kan u zich met een investering in een zonneboiler meteen indekken tegen die volgende prijsstijgingen.

In België zijn er immers voldoende zonuren per jaar zodat goede rendementen gegarandeerd zijn. Onze energiespecialisten kunnen jou hier meer over vertellen.

De zonneboiler premie via de netbeheerder bedraagt momenteel 2.750€ met een maximum van 40% op het factuurbedrag, waardoor de terugverdientijd van een zonneboiler slechts tussen de 5 en de 8 jaar is, afhankelijk van uw huidig verbruik.

100% duurzame energie

Een zonneboiler is absoluut een milieuvriendelijke en ecologische oplossing met een hoog rendement.

Het complete zonneboiler systeem bestaat uit de zonnecollectoren, het buffervat, de sturing en overige componenten. De collectoren op het dak vangen zonlicht op waardoor het aanwezige glycol wordt verwarmd. Vervolgens wordt die zonnewarmte naar het boilervat gepompt via de met glycol gevulde leidingen. Bij de warmwaterboiler aangekomen, stroomt de glycol door een warmtespiraal onderaan het vat waar de warmte wordt overgedragen en waardoor het koude water kan opwarmen.

Tijdens de lente en de zomer levert de zon voldoende warmte en zal naverwarming door een cv-ketel of elektrische weerstand meestal niet nodig zijn. Tijdens minder zonnige periodes evenwel, zal de naverwarming automatisch geactiveerd worden.

De warmwaterboiler zal al het gebufferd warm water benutten voor sanitaire toepassingen zoals douche, bad, enz.

Onze energiespecialisten geven jou graag een gepast advies!

Kwaliteit en garanties

Dural Bouwgroep werkt enkel met zonneboilers van het bekende Duitse merk Vaillant. Dit topmerk biedt de nieuwste technologieën aan, waardoor uw installatie gegarandeerd wordt van een zeer hoog rendement. U krijgt tevens een fabrieksgarantie van 10 jaar op de zonnecollectoren en een fabrieksgarantie van 5 jaar op het buffervat.

Uw installatie krijgt tenslotte ook een RESCERT keuring zodat u zeker bent dat de installatie voldoet aan de hoogste normen.

BESPAAR TOT 70% OP WARM WATER
MET EEN ZONNEBOILER

N
Zonneboiler set 250L + 2 collectoren
N
Zonnestation + regelaar
N
Overige componenten
N
Keuring
N
Installatie
N
Indienststelling
Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Wanneer heb ik een dakrenovatie nodig?

Wanneer heb ik een dakrenovatie nodig?

Een gemiddeld dak heeft een levensduur van zo'n 30 jaar. Na deze periode is het aangeraden om uw dak tijdig te laten renoveren. Zo voorkomt u dat de volledige dakstructuur van uw dak wordt aangetast door slijtage, ouderdom of slechte weersomstandigheden en bespaart u...

Jouw dak ventileren: hoe en waarom?

Jouw dak ventileren: hoe en waarom?

Om vochtophoping onder uw dak te vermijden is het belangrijk dat uw dak geventileerd wordt. Goede ventilatie verhoogt namelijk de levensduur en de kwaliteit van uw dak. Doet u dit niet, dan wordt de kans op lekkages, schimmel en houtrot op termijn veel groter. Hoe...

Een lichtkoepel plaatsen op je plat dak?

Een lichtkoepel plaatsen op je plat dak?

Een lichtkoepel plaatsen op uw plat dak is een makkelijke en erg goede manier om meer licht in huis te halen. Vaak worden donkere ruimtes onder uw plat dak niet optimaal benut en dat is zonde! Door het plaatsen van een lichtkoepel in uw dak kan u deze ruimtes...