Logo Dural Bouwgroep
Een zonneboiler als investering?
Dural Bouwgroep

Wat bespaart u met een zonneboiler?

Met een zonneboiler bespaart u tot 70% op de kosten voor uw warm water en u bent reeds vanaf de eerste dag ingedekt tegen stijgende energieprijzen. U beperkt ook ineens aanzienlijk uw CO2-uitstoot en draagt zo bij aan het milieu.

Zonneboiler installatie bij Dural Bouwgroep

De energieprijzen in België behoren tot de allerhoogste in Europa en aangezien die ook elk jaar verder blijven stijgen, kan u zich met een investering in een zonneboiler meteen indekken tegen die volgende prijsstijgingen.

In België zijn er immers voldoende zonuren per jaar zodat goede rendementen gegarandeerd zijn. Onze energiespecialisten kunnen jou hier meer over vertellen.

De zonneboiler premie via de netbeheerder bedraagt momenteel 2.750€ met een maximum van 40% op het factuurbedrag, waardoor de terugverdientijd van een zonneboiler slechts tussen de 5 en de 8 jaar is, afhankelijk van uw huidig verbruik.

100% duurzame energie

Een zonneboiler is absoluut een milieuvriendelijke en ecologische oplossing met een hoog rendement.

Het complete zonneboiler systeem bestaat uit de zonnecollectoren, het buffervat, de sturing en overige componenten. De collectoren op het dak vangen zonlicht op waardoor het aanwezige glycol wordt verwarmd. Vervolgens wordt die zonnewarmte naar het boilervat gepompt via de met glycol gevulde leidingen. Bij de warmwaterboiler aangekomen, stroomt de glycol door een warmtespiraal onderaan het vat waar de warmte wordt overgedragen en waardoor het koude water kan opwarmen.

Tijdens de lente en de zomer levert de zon voldoende warmte en zal naverwarming door een cv-ketel of elektrische weerstand meestal niet nodig zijn. Tijdens minder zonnige periodes evenwel, zal de naverwarming automatisch geactiveerd worden.

De warmwaterboiler zal al het gebufferd warm water benutten voor sanitaire toepassingen zoals douche, bad, enz.

Onze energiespecialisten geven jou graag een gepast advies!

Kwaliteit en garanties

Dural Bouwgroep werkt enkel met zonneboilers van het bekende Duitse merk Vaillant. Dit topmerk biedt de nieuwste technologieën aan, waardoor uw installatie gegarandeerd wordt van een zeer hoog rendement. U krijgt tevens een fabrieksgarantie van 10 jaar op de zonnecollectoren en een fabrieksgarantie van 5 jaar op het buffervat.

Uw installatie krijgt tenslotte ook een RESCERT keuring zodat u zeker bent dat de installatie voldoet aan de hoogste normen.

BESPAAR TOT 70% OP WARM WATER
MET EEN ZONNEBOILER

N
Zonneboiler set 250L + 2 collectoren
N
Zonnestation + regelaar
N
Overige componenten
N
Keuring
N
Installatie
N
Indienststelling
Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Asbest in Vlaanderen De Vlaamse regering wil graag al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd vóór 2001, zo snel mogelijk in kaart brengen. Door al het asbest dat in slechte staat is, zo snel mogelijk op te sporen en te verwijderen, wil ze...

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Wanneer u uw woning renoveert of verbouwt, komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. De renovatie van uw woning is namelijk een hele investering en dat wil de Vlaamse overheid graag ondersteunen. Of u in aanmerking komt voor...

Welke soorten asbest zijn er?

Welke soorten asbest zijn er?

Er bestaan verschillende soorten asbest mineralen, de één al wat gevaarlijker dan de andere. Over het algemeen zijn deze onder te verdelen in twee hoofdgroepen: spiraalvormige en rechte asbestmineralen. Onder spiraalvormige asbest valt chrysotiel, ofwel witte asbest....