Logo Dural Bouwgroep
Invloed van dakisolatie op het EPC label
Dural Bouwgroep

Invloed van dakisolatie op het EPC label

Wil je besparen op je energierekening of wil je je woning verkopen of verhuren? Dan zal je EPC-score een significante impact hebben. Een energiezuinige woning bespaart op je energiekosten en genereert financiële meerwaarde bij verkoop of verhuur.

Aangezien heel wat energie verloren gaat via je dak, is de invloed van goede dakisolatie op het EPC-label heel hoog, zeker als je de juiste isolatiematerialen gebruikt. In dit artikel gaan we dieper in op hoe groot deze invloed is en hoe je het maximale uit je isolatiebudget voor je dak kunt halen.

Waarom dakisolatie plaatsen

Twijfel je nog of dakisolatie de juiste keuze is of wil je weten waarom deze isolatie prioriteit moet hebben in je renovatiebudget? Dit zijn de belangrijkste voordelen van dakisolatie:

Grote invloed op het EPC-label: Omdat meer dan een vierde van het warmteverlies van je huis via het dak verloopt, is de invloed van dakisolatie op het EPC-label bijzonder groot. Door je dak vakkundig te laten isoleren, kan je EPC-score maar liefst met 50% dalen.

Betaalbare oplossing: Een dak is relatief eenvoudig te isoleren en de isolatiewerkzaamheden gaan snel. Daardoor blijven de kosten voor dit type isolatie beperkt en kan je met weinig geld veel bereiken.

Verschillende subsidies: Er zijn tal van interessante subsidies waar je een beroep op kan doen. Zowel de Vlaamse overheid, de netbeheerder als verschillende gemeentes bieden premies voor het isoleren van je dak.

Ruime materiaalkeuze: Door de ruime keuze aan materialen om je dak te isoleren, heb je altijd wel een optie binnen je budget of binnen je energiedoelen. Sommige materialen kan je zelf installeren, terwijl andere beter door een professional worden geplaatst. 

Beste materialen voor dakisolatie voor beter epc label

Dakrenovatie PIR isolatie

1. PIR-isolatie

Wanneer je wil dat je dakisolatie een grote invloed heeft op je EPC, dan is PIR-isolatie een uitstekende keuze. Zo heeft dit materiaal een bijzonder goede thermische isolatie waardoor je heel wat minder hoeft te verwarmen in de winter. Doordat PIR-platen uitstekend luchtdicht zijn en naadloos aan elkaar aansluiten, voorkom je koudebruggen. Daarnaast is het ook een duurzaam materiaal met een lange levensduur.

Bij Dural gebruiken we enkel de hoogste kwaliteit PIR-isolatie voor je dak. Zo heeft de dakisolatie de maximale invloed op je EPC-label.

 

Invloed dakisolatie op EPC label - glaswol2. Glaswol

Glaswol is een ander materiaal dat vaak gekozen wordt voor de isolatie van daken. Het materiaal biedt meerdere voordelen als isolatiemateriaal voor daken. Naast de goede thermische isolatie en duurzaamheid, is het ook geluidsisolerend. Dit betekent dat het helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, wat zorgt voor een rustigere en comfortabelere leefomgeving.

Bovendien is glaswol milieuvriendelijk. Het wordt vaak gemaakt van gerecycled glas, wat bijdraagt aan de vermindering van afval en het gebruik van natuurlijke bronnen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie milieubewust wil bouwen of renoveren.

Hoewel glaswol zelf kan geplaatst worden is het aangeraden dit door een professional te laten doen om een beter resultaat te bekomen en irritatie aan luchtwegen en ogen te voorkomen. 

 

Invloed dakisolatie op EPC labelInteressante premies en subsidies voor dakisolatie

Er zijn heel wat verschillende subsidies voor dakisolatie waar je gebruik van kunt maken om de kosten te drukken. Wij lijsten hier de drie belangrijkste op.

Mijn VerbouwPremie: De populairste premie is de Mijn Verbouwpremie voor het dak van de Vlaamse Overheid. Deze subsidie loopt op tot 5750 euro en kun je al aanvragen vanaf een minimumfactuur van 1000 euro. Je isolatie moet wel door een erkende aannemer zoals Dural geplaatst zijn. Over deze premie hebben we een uitgebreide Mijn VerbouwPremie blog geschreven. 

EPC-label subsidie van Fluvius: Heb je nu een heel slechte EPC-score en ga je voor een significante verbetering, dan is deze premie ook een interessante optie. Afhankelijk van je inkomen en welk type woning je hebt, kun je rekenen op een subsidiebedrag tussen 2500 en 6000 euro.

Doe-het-zelf isolatie: Er is ook een premie voor mensen die zelf hun dak isoleren. Wanneer je deze zelf plaatst, ligt het bedrag van de subsidie tussen de 6 en 12 euro per vierkante meter. De hoogte van deze premie hangt af van je inkomen en of je afneemt aan het nachttarief of niet.

Dural kan je begeleiden met raad en daad bij het aanvragen van de relevante subsidies. Als je met ons samenwerkt, geven wij je snel alle nodige documentatie zodat je premieaanvragen snel verlopen.Neem gerust contact met ons op op het nummer 0800 26 259 of stel je vraag via dit contactformulier

Offerte dakisolatie voor beter EPC label

Zoals je ziet, is de invloed van dakisolatie op het EPC-label gigantisch: tot wel 50%! Echter zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Je moet het juiste materiaal kiezen, het moet vakkundig geplaatst worden en je moet voldoende isoleren om aanspraak te maken op interessante subsidies.

Wil je een beter EPC-label voor je woning? De ervaren adviseurs van Dural weten precies hoe we het maximale rendement uit je budget halen. Zo maken we de invloed van je dakisolatie op je EPC-label zo hoog mogelijk.

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina, en wij komen graag ter plaatse voor gratis opmetingen en een vrijblijvende offerte.

Invloed dakisolatie op EPC label

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak In Vlaanderen zijn er heel wat verschillende isolatiepremies voor je dak waar je beroep op kunt doen. In veel gevallen is het niet mogelijk om deze subsidies met elkaar te combineren. Dus moet je op...

De beste renovatiesubsidies in België

De beste renovatiesubsidies in België

Renovatie- en verbouwingsprojecten vragen vaak om een aanzienlijke investering, zowel qua tijd als geld. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende premies en financiële voordelen die beschikbaar zijn.

De EPC-labelpremie: voordelen

De EPC-labelpremie: voordelen

De EPC-labelpremie: voordelen en hoe het werkt Een goede EPC-score halen heeft heel wat meer voordelen dan je denkt. Er is uiteraard het feit dat je woning energiezuiniger en beter voor het klimaat is. Daarnaast is een zuinige woning ook goed voor je energiebudget....