Logo Dural Bouwgroep
Wanneer moet ik mijn dak isoleren?
Dural Bouwgroep

Wanneer mijn dak isoleren?

Wanneer u uw dak (opnieuw) moet laten isoleren is afhankelijk van de isolatie die momenteel al dan niet al op uw dak ligt.

Nog geen dakisolatie

Ligt er nog geen enkele vorm van isolatie op uw dak? Dan is het hoog tijd om hier werk van te maken. Sinds 2020 geldt er namelijk een Vlaamse dakisolatienorm. Deze norm bepaalt dat alle daken van woningen en huurwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, voorzien moeten zijn van isolatie. Die dakisolatienorm geldt voor alle zelfstandige woningen, dus ook studio’s en appartementen. Kamers en daken kleiner 2 vierkante meter zijn vrijgesteld van deze regel. Uw dak fatsoenlijk laten isoleren is dus simpelweg verplicht. Wanneer dit nog niet is gebeurd, is het belangrijk dat u dit snel in orde brengt.

Reeds aanwezige dakisolatie

Ook wanneer er wél al isolatie op uw dak ligt, kan het soms nodig zijn om deze te vervangen. Zeker na verloop van tijd kan isolatiemateriaal beschadigd raken en dan doet u er goed aan om die te vernieuwen. Wanneer u bijvoorbeeld een wat ouder huis bezit of gekocht heeft, waarvan het dak nog niet werd geïsoleerd, kan u best eens naar uw dak laten kijken door een expert. Die kan dan bepalen of uw dak al dan niet voldoende geïsoleerd is en of deze isolatie aan vervanging toe is of niet.

Wanneer u een eerste plaatsbezoek inplant met één van onze adviseurs, zal deze uw dak goed bekijken met u. Vervolgens wordt met u besproken of de huidige dakisolatie al dan niet mee vervangen dient te worden bij een dakrenovatie. Wanneer uw dak een zekere leeftijd heeft, is de kans echter groot dat ook uw isolatie aan vernieuwing toe is.

U kan zelf ook al eens naar uw huidige dakisolatie kijken om in te schatten of deze aan vervanging toe is of niet. Ten slotte wacht u best niet langer met dakisolatie. Het is niet alleen verplicht sinds 2020, op termijn is het ook een slimme investering. Door uw dak te isoleren zal u minder energie verbruiken. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Neem vrijblijvend contact met ons op om voor een optimale dakisolatie te gaan!

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Een onderdak, is dat echt nodig?

Een onderdak, is dat echt nodig?

Wat is een onderdak? Wanneer is dat nodig? Moet je daarvoor je dakpannen laten verwijderen? We behandelen al deze onderwerpen in dit artikel.

Is lenen om mijn dak te renoveren verstandig?

Is lenen om mijn dak te renoveren verstandig?

De risico’s die het uitstellen van een dakrenovatie met zich meebrengen, zijn niet te onderschatten. De overheid wil renovaties verplicht maken voor woningen met een lage energieprestatiewaarde. Daarvoor kan je overwegen te lenen. Lees verder als je meer wil weten over de beschikbare leningen of de rentesubsidies.

Goed isoleren is belangrijker dan ooit!

Goed isoleren is belangrijker dan ooit!

De stijgende prijzen voor gas & elektriciteit bewijzen dat we energie niet als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Bovendien zijn de maatregelen die onze overheid treft vaak niet voldoende om een dure energiefactuur te voorkomen. Gelukkig zijn er ook een heel aantal...