Logo Dural Bouwgroep
Subsidie dakisolatie: maak de juiste keuze
Dural Bouwgroep

Subsidie dakisolatie: maak de juiste keuze

 

Heeft je huis een hoge EPC-score of swingen je verwarmingskosten de pan uit in de winter?
Dan is in veel geval
len dakisolatie laten aanbrengen de beste oplossing. Wanneer je dit vandaag doet, is de kans groot dat je aanspraak maakt op een subsidie voor dakisolatie.

Er zijn echter heel wat verschillende subsidies hiervoor en vaak kun je deze niet combineren of zijn er bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen. In dit blog bespreken we de beste dakisolatiesubsidies die je kunt krijgen in België.

 

De Mijn VerbouwPremie

Over het algemeen gezien is de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse Overheid de aantrekkelijkste subsidie voor het isoleren van je dak (of zolder).

 
Voor wie

Deze subsidie is er voor elke eigenaar (of investeerder) die het dak van een bestaande woning isoleert. Uiteraard moet je huis in het Vlaams Gewest gelegen zijn om aanspraak te maken op deze premie.

 
De voorwaarden
 1. Je gebouw moet minstens 15 jaar oud zijn. 
 2. De renovatie moet voor een bestaand gebouw in het Vlaamse Gewest gebeuren.
 3. De werken moeten door een erkende aannemer – zoals Dural Bouwgroep – worden uitgevoerd.
 4. Je facturen mogen maximaal 2 jaar oud zijn.
 5. Je dient een Rd-waarde van minstens 4,5 m²K/W te behalen.
 6. Factuurbedrag dient minimum 1.000 EUR te bedragen

Je moet aan al deze voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op de premie. Het is niet mogelijk om de subsidie te krijgen als een van de voorwaarden niet is vervuld, ook niet voor een verminderd bedrag.

 
Voor welk bedrag

Het bedrag van de subsidie van de Vlaamse Overheid is over het algemeen gezien het hoogste. Zo kun je tot 5.750 EUR krijgen als je factuur 11.000 EUR of meer bedraagt.

 

Tip: lees dit artikel over de Mijn VerbouwPremie om alles te weten te komen over deze interessante subsidie voor dakisolatie. 

 

De EPC-label subsidie van Fluvius

Voor wie

De EPC-labelpremie is een interessante subsidie verstrekt door netbeheerder Fluvius voor elke woningeigenaar die een gebouw met ondermaatse energieprestatie heeft.

 
De voorwaarden
 1. Je bent de woningeigenaar.
 2. Je EPC-label is niet ouder dan 2019 en is ondermaats.
 3. Je woning heeft E of F en moet binnen 5 jaar min. een C halen OF je hebt een appartement met label D, E of F en haalt min. een B. 
 4. Het behaalde label moet na 5 jaar aangetoond worden en de nieuwe EPC-score mag max. 12 maand oud zijn op het moment van aanvraag van de premie.
 
Voor welk bedrag

Het exacte bedrag dat je krijgt als subsidie voor je dakisolatie hangt af van welk EPC-label je behaalt, of je een appartement of huis hebt, en of je een beschermde afnemer bent of niet. Het bedrag dat je krijgt, ligt tussen de 2.500 EUR en de 6.000 EUR.

Hoeveel je precies in jouw situatie krijgt, kan je via de website van de Vlaamse Overheid achterhalen. 

 

Doe-het-zelf isolatie

Voor wie

Wil je liever zelf de handen uit de mouwen steken? Ook dan is het mogelijk om in bepaalde gevallen een (beperkte) subsidie te krijgen om je dakisolatie zelf te plaatsen.

 
De voorwaarden
 1. De isolatie moet zelf geplaatst zijn.
 2. Subsidie is voor de aankoop van het materiaal.
 3. De facturen mogen maximaal 2 jaar oud zijn.
 4. De totale RD-waarde moet hoger liggen dan 4,5m² K/W.
 5. Enkel voor facturen met datum tussen 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2024.

Deze voorwaarden moeten allemaal vervuld worden om gebruik te kunnen maken van deze dakisolatiesubsidie. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, dan kun je via Fluvius de premie online of op papier aanvragen.

Deze premie kun je enkel voor de facturen van je dakisolatie aanvragen. Het is niet mogelijk om je eigen arbeid vergoed te zien. Het is ook niet toegestaan de isolatie aan te kopen en dan een aannemer in te schakelen om deze te plaatsen.

 
Voor welk bedrag

Afhankelijk van of je een beschermde afnemer bent en al dan niet uitsluitend nachttarief hebt, ligt het subsidiebedrag tussen de 6 en 12 EUR per vierkante meter.

 

Subsidies van gemeenten en provincies

In heel wat gemeenten in Vlaanderen is er de mogelijkheid om via de gemeente een extra premie te krijgen voor het isoleren van je dak. Zowel mensen die zelf de handen uit de mouwen steken als degenen die een beroep doen op een aannemer kunnen hier vaak van genieten.

De hoogte van deze premies verschilt nogal tussen gemeenten – en provincies – onderling, aangezien zij zelf de hoogte bepalen. Wanneer er een subsidie op gemeentelijk niveau is, dan kan deze al snel tussen de 200 en 300 EUR liggen.

Houd wel je facturen goed bij, ook als doe-het-zelver, want deze heb je altijd nodig bij de aanvraag van zo’n premie.

Bespaar met subsidie dakisolatie - Dural Boouwgroep

 

Contacteer Dural Bouwgroep voor jouw dakisolatie

De subsidies voor dakisolatie kunnen hoog oplopen in Vlaanderen, zeker als je een ervaren aannemer inschakelt die je kan assisteren bij je aanvraag. Wij ondersteunen je graag van a tot z bij de aanvraag en bezorgen je tijdig alle nodige documenten zodat je snel de premie op je rekening hebt. 

Heb je nog vragen voor ons of wil je een gratis en vrijblijvende offerte voor je dakisolatie? Vul het formulier op de contactpagina in en wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Invloed van dakisolatie op het EPC label

Invloed van dakisolatie op het EPC label

Invloed van dakisolatie op het EPC label Wil je besparen op je energierekening of wil je je woning verkopen of verhuren? Dan zal je EPC-score een significante impact hebben. Een energiezuinige woning bespaart op je energiekosten en genereert financiële meerwaarde bij...

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak

Alles over Mijn Verbouwpremie: dé isolatiepremie voor je dak In Vlaanderen zijn er heel wat verschillende isolatiepremies voor je dak waar je beroep op kunt doen. In veel gevallen is het niet mogelijk om deze subsidies met elkaar te combineren. Dus moet je op...

De beste renovatiesubsidies in België

De beste renovatiesubsidies in België

Renovatie- en verbouwingsprojecten vragen vaak om een aanzienlijke investering, zowel qua tijd als geld. Daarom is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende premies en financiële voordelen die beschikbaar zijn.