Logo Dural Bouwgroep
Micro-omvormers van Enphase
Dural Bouwgroep

Zonnepanelen in EssenBij een standaard zonnepaneleninstallatie worden de zonnepanelen in serie op één of meerdere centrale omvormers aangesloten. Deze plaatsingsmethode brengt een aantal grote nadelen met zich mee.

Het grootste nadeel is dat wanneer één paneel een storing ondervindt, het hele systeem wordt uitgeschakeld. Schaduw door een voorbijtrekkende wolk of afvallende bladeren op één paneel zal de gehele opbrengst van het systeem verminderen. Dat komt doordat alle panelen gelimiteerd zijn tot de opbrengst van het minst goed functionerende paneel dat aangesloten is op dezelfde string. Het zwakste vermogen van één zonnepaneel beïnvloedt dus het vermogen voor de hele serie. Ook het uitbreiden van een zonnepaneleninstallatie is in de meeste gevallen niet mogelijk.

In de laatste jaren hebben we daarom een sterke inhaalbeweging van micro-omvormers gezien. Voornamelijk omwille van de grote voordelen in vergelijking met een standaard omvormer. Het grote verschil bij een installatie met micro-omvormers is dat de panelen in parallel verbonden zijn. Zo heeft elk zonnepaneel zijn eigen omvormer. Elk paneel kan op die manier op zichzelf een opbrengst leveren. Het ondervindt geen nadelige effecten van de andere zonnepanelen. Micro-omvormers worden op de achterzijde van het zonnepaneel gemonteerd.

De voordelen van micro-omvormers van Enphase

  • Geen verlies van vermogen voor de andere zonnepanelen bij mindere opbrengst van één van de panelen door bijv. plaatselijke schaduwvorming, aangezien elk zonnepaneel een aparte omvormer heeft.
  • Enphase micro-omvormers kennen een langere levensduur
  • Betere garanties. De meeste klassieke omvormers bieden standaard 10 jaar garantie. Bij de micro-omvormers van Enphase ligt dit aanzienlijk hoger, namelijk 25 jaar!
  • Een klassieke installatie met string-omvormers zal bij een defect in zijn geheel niet meer functioneren. Men moet de omvormer vervangen alvorens energieproductie weer mogelijk is. Bij micro-omvormers daarentegen zal de installatie blijven werken en dient enkel de defecte omvormer hersteld of vervangen te worden.
  • Lagere vervangingskost. Bij een defect aan één micro-omvormer zal de herstellings- of vervangingskost voordeliger zijn dan bij een string-omvormer.
  • Plug & Play: de standaard omvormer wordt geplaatst rekening houdend met het totale vermogen van de zonnepaneleninstallatie, terwijl dit bij micro-omvormers juist omgekeerd wordt toegepast. De omvormer staat in verhouding met het vermogen van één zonnepaneel. Hierdoor kan uw installatie makkelijk uitgebreid worden. Bijvoorbeeld bij de toevoeging van een gezinslid.
  • Micro-omvormers worden minder belast. Hierdoor ontstaat minder warmte en is er dus minder brandgevaar.
  • U krijgt eenvoudig inzicht in uw energieproductie en uw energieverbruik. Als u op zoek bent naar manieren om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, dan maakt Enphase het u gemakkelijk. Enphase voorziet een real-time, geavanceerd overzicht van uw systeemproductie en energieconsumptie.

Kies voor kwaliteit, kies voor duurzaamheid!
Dural Bouwgroep in samenwerking met Enphase

Enphase aan het woord: “Wanneer u investeert in zonne-energie, verdient u een systeem waarop u kunt rekenen: vandaag, morgen en nog vele jaren in de toekomst. We beschouwen kwaliteit als de kern van ons bedrijf en daarom hebben we ons hele productiemodel gebouwd rond focus op kwaliteit op elk niveau. Avant-garde design, de strengste betrouwbaarheidstests in de branche, uiterst nauwkeurige productie en voortdurende feedback van systemen in het veld. Het is een intensief proces, maar het eindresultaat is simpel: producten die blijven standhouden, jaar na jaar. We staan achter onze omvormers voor zonne-energie met een garantie van 25 jaar, de langste garantie in de sector.” (bron: www.enphase.com)

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Asbest in Vlaanderen De Vlaamse regering wil graag al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd vóór 2001, zo snel mogelijk in kaart brengen. Door al het asbest dat in slechte staat is, zo snel mogelijk op te sporen en te verwijderen, wil ze...

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Wanneer u uw woning renoveert of verbouwt, komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. De renovatie van uw woning is namelijk een hele investering en dat wil de Vlaamse overheid graag ondersteunen. Of u in aanmerking komt voor...

Welke soorten asbest zijn er?

Welke soorten asbest zijn er?

Er bestaan verschillende soorten asbest mineralen, de één al wat gevaarlijker dan de andere. Over het algemeen zijn deze onder te verdelen in twee hoofdgroepen: spiraalvormige en rechte asbestmineralen. Onder spiraalvormige asbest valt chrysotiel, ofwel witte asbest....