Logo Dural Bouwgroep
Een lichtkoepel plaatsen op je plat dak?
Dural Bouwgroep

Een lichtkoepel plaatsen op uw plat dak is een makkelijke en erg goede manier om meer licht in huis te halen. Vaak worden donkere ruimtes onder uw plat dak niet optimaal benut en dat is zonde! Door het plaatsen van een lichtkoepel in uw dak kan u deze ruimtes verlichten en verluchten met natuurlijk daglicht.

Voordeel voor energierekening

Naast veel extra natuurlijk licht hebben lichtkoepels ook nog tal van andere voordelen. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat uw energierekening zal zakken. Hoe dat kan? Ten eerste zal het invallend zonlicht in uw keuken of woonkamer ervoor zorgen dat de temperatuur binnenshuis een paar graden de lucht in schiet waardoor u uw verwarming minder hoog moet zetten. Door de inval van veel natuurlijk licht overdag zal u daarnaast ook automatisch minder kunstmatig licht nodig hebben. Wanneer u minder vaak lampen aandoet in huis zal dit zich automatisch vertalen in een lagere energierekening!

Materiaal lichtkoepel

Wanneer u erover denkt om een lichtkoepel te laten plaatsen op uw plat dak moet u bepalen uit welk materiaal de koepel gemaakt moet zijn. Zo zijn er lichtkoepels die gemaakt worden van polycarbonaat, van acrylaat en ook van glas. Deze materialen hebben elk hun eigenschappen en verschillen. Polycarbonaat is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, inbraakpogingen en meer. Een uitstekende keuze, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Koepels gemaakt van acrylaat zijn vergelijkbaar met koepels van polycarbonaat, al zijn ze vaak iets minder stevig en daardoor ook goedkoper. Een glazen dakkoepel is over het algemeen het minst sterk, ook al is dit vaak de duurste optie. De uitvoering in glas ziet er wel erg elegant uit vergeleken met andere materialen.

Maten en vormen

Tot slot komen lichtkoepels in verschillende maten en vormen. Denk aan plat, gebogen of bol materiaal in vierkantige, rechthoekige, ronde en andere vormen. Ook wat betreft de kleur van uw lichtkoepel zijn er verschillende opties mogelijk. Heldere beglazing is transparant en laat vanzelfsprekend het meeste licht door. Kies je voor opale beglazing, dan kan er niet doorheen gekeken worden. Dit zorgt voor meer privacy en opale beglazing is ook meer warmtewerend dan heldere beglazing.

Denkt u eraan om een lichtkoepel op uw plat dak te laten plaatsen? Prima keuze! Voor persoonlijk advies, tips en meer staan onze adviseurs steeds voor u klaar.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Wanneer heb ik een dakrenovatie nodig?

Wanneer heb ik een dakrenovatie nodig?

Een gemiddeld dak heeft een levensduur van zo'n 30 jaar. Na deze periode is het aangeraden om uw dak tijdig te laten renoveren. Zo voorkomt u dat de volledige dakstructuur van uw dak wordt aangetast door slijtage, ouderdom of slechte weersomstandigheden en bespaart u...

Jouw dak ventileren: hoe en waarom?

Jouw dak ventileren: hoe en waarom?

Om vochtophoping onder uw dak te vermijden is het belangrijk dat uw dak geventileerd wordt. Goede ventilatie verhoogt namelijk de levensduur en de kwaliteit van uw dak. Doet u dit niet, dan wordt de kans op lekkages, schimmel en houtrot op termijn veel groter. Hoe...

Duurzaam renoveren: wat komt daar bij kijken?

Duurzaam renoveren: wat komt daar bij kijken?

Denk jij er aan om je woning aan te pakken? Je kan er tegenwoordig niet meer om heen: duurzaam renoveren is de nieuwe norm. Het bespaart jou dan ook een hoop geld én het is goed voor het milieu. Wij geven je daarom graag onze beste tips! 1. Duurzaam renoveren =...