Logo Dural Bouwgroep
Een lichtkoepel plaatsen op je plat dak?
Dural Bouwgroep

Een lichtkoepel plaatsen op uw plat dak is een makkelijke en erg goede manier om meer licht in huis te halen. Vaak worden donkere ruimtes onder uw plat dak niet optimaal benut en dat is zonde! Door het plaatsen van een lichtkoepel in uw dak kan u deze ruimtes verlichten en verluchten met natuurlijk daglicht.

Voordeel voor energierekening

Naast veel extra natuurlijk licht hebben lichtkoepels ook nog tal van andere voordelen. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat uw energierekening zal zakken. Hoe dat kan? Ten eerste zal het invallend zonlicht in uw keuken of woonkamer ervoor zorgen dat de temperatuur binnenshuis een paar graden de lucht in schiet waardoor u uw verwarming minder hoog moet zetten. Door de inval van veel natuurlijk licht overdag zal u daarnaast ook automatisch minder kunstmatig licht nodig hebben. Wanneer u minder vaak lampen aandoet in huis zal dit zich automatisch vertalen in een lagere energierekening!

Materiaal lichtkoepel

Wanneer u erover denkt om een lichtkoepel te laten plaatsen op uw plat dak moet u bepalen uit welk materiaal de koepel gemaakt moet zijn. Zo zijn er lichtkoepels die gemaakt worden van polycarbonaat, van acrylaat en ook van glas. Deze materialen hebben elk hun eigenschappen en verschillen. Polycarbonaat is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, inbraakpogingen en meer. Een uitstekende keuze, al hangt er wel een prijskaartje aan vast. Koepels gemaakt van acrylaat zijn vergelijkbaar met koepels van polycarbonaat, al zijn ze vaak iets minder stevig en daardoor ook goedkoper. Een glazen dakkoepel is over het algemeen het minst sterk, ook al is dit vaak de duurste optie. De uitvoering in glas ziet er wel erg elegant uit vergeleken met andere materialen.

Maten en vormen

Tot slot komen lichtkoepels in verschillende maten en vormen. Denk aan plat, gebogen of bol materiaal in vierkantige, rechthoekige, ronde en andere vormen. Ook wat betreft de kleur van uw lichtkoepel zijn er verschillende opties mogelijk. Heldere beglazing is transparant en laat vanzelfsprekend het meeste licht door. Kies je voor opale beglazing, dan kan er niet doorheen gekeken worden. Dit zorgt voor meer privacy en opale beglazing is ook meer warmtewerend dan heldere beglazing.

Denkt u eraan om een lichtkoepel op uw plat dak te laten plaatsen? Prima keuze! Voor persoonlijk advies, tips en meer staan onze adviseurs steeds voor u klaar.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Alles wat u moet weten over het asbestattest

Asbest in Vlaanderen De Vlaamse regering wil graag al het aanwezige asbest in Vlaamse gebouwen en woningen, gebouwd vóór 2001, zo snel mogelijk in kaart brengen. Door al het asbest dat in slechte staat is, zo snel mogelijk op te sporen en te verwijderen, wil ze...

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Alles wat u moet weten over renovatiepremies

Wanneer u uw woning renoveert of verbouwt, komt u misschien in aanmerking voor één of meerdere premies of financiële voordelen. De renovatie van uw woning is namelijk een hele investering en dat wil de Vlaamse overheid graag ondersteunen. Of u in aanmerking komt voor...

Welke soorten asbest zijn er?

Welke soorten asbest zijn er?

Er bestaan verschillende soorten asbest mineralen, de één al wat gevaarlijker dan de andere. Over het algemeen zijn deze onder te verdelen in twee hoofdgroepen: spiraalvormige en rechte asbestmineralen. Onder spiraalvormige asbest valt chrysotiel, ofwel witte asbest....