Logo Dural Bouwgroep
Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!
Dural Bouwgroep

Dakisolatie is een prioriteit! Goede isolatie is een must!

 

Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug. Maak dus werk van isolatie en start met dakisolatie.

 

Minder warmte verliezen

 

Warmte stijgt en zorgt voor een energieverlies van 30% indien je geen dakisolatie hebt. Dat resulteert in onnodige energiekosten. Met het plaatsen van dakisolatie kan je je huis langer op temperatuur houden, waardoor er dus veel minder energie wordt verbruikt. Een investering in isolatie betekent dus dat je sterk gaat besparen op je energiefactuur. De warmte blijft langer behouden en ook de omgevingstemperatuur blijft een stuk stabieler. Dakisolatie maakt het koeler in de zomer en warmer in de winter.

 

Verklein jouw ecologische voetafdruk

 

Een goed geïsoleerde woning levert niet enkel een flinke besparing op maar ook een groot milieuvoordeel, met een lager gasverbruik verminder je de uitputting van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Isolatie biedt zeker ook een meerwaarde als je zonnepanelen wil laten plaatsten. Het is dan ook aangewezen om eerst te investeren in goede dakisolatie alvorens je zonnepanelen plaatst, het zou jammer zijn om opgewekte zonne-energie verloren te zien gaan vanwege je niet goed geïsoleerd dak.

 

Jouw woning stijgt in waarde

 

Door een woning goed te isoleren zal je ook een mooie meerwaarde kunnen realiseren bij de eventuele verkoop van je woning. Vooral in oudere huizen valt veel te besparen. Een slecht geïsoleerd huis verbruikt per jaar gemiddeld 2.200 m3 aan gas om te verwarmen. Een goed geïsoleerd huis daarentegen heeft maar 700 m3 gas nodig en dat scheelt al gauw +- 1000 euro per jaar.

Als je vandaag een woning wil kopen, kijk dan zeker naar de EPC-waarde. Die staat voor het energieverbruik per vierkante meter in jouw woning. Hoe lager deze score is, hoe lager je verbruik zal zijn. Investeer dus in isolatie, verlaag daarmee je EPC-score en zorg voor een grote meerwaarde voor je woning.

Leg tenslotte niet enkel de focus op de aankoopprijs bij het maken van je keuze. De meerprijs voor goede isolatie houdt gegarandeerd een langere levensduur in.

 

Voordelen bij het laten plaatsen van dakisolatie samengevat:

 

• Lagere energiefactuur
• Goede EPC-score
• Goed E-peil
• Minder vochtproblemen
• Koeler in de zomer, warmer in de winter

 

Wat is de meest geschikte isolatiemethode?

 

Het isoleren van een hellend dak gebeurt meestal langs de buitenzijde. Dat noemt men de Sarking-methode. De isolatieplaten (PIR) worden via deze methode op de kepers bevestigd, in plaats van tussen de kepers zoals bij een traditioneel dak. Het voordeel hiervan is dat de binnenafwerking niet hoeft afgebroken te worden.

De isolatie langs de binnenzijde doen we met minerale wol (glaswol). Dit isolatiemateriaal wordt dan tussen het timmerwerk bevestigd.

Bij een plat dak wordt de isolatie langs de buitenzijde op het dampscherm geplaatst.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Subsidie dakisolatie: maak de juiste keuze

Subsidie dakisolatie: maak de juiste keuze

Subsidie dakisolatie: maak de juiste keuze   Heeft je huis een hoge EPC-score of swingen je verwarmingskosten de pan uit in de winter?Dan is in veel gevallen dakisolatie laten aanbrengen de beste oplossing. Wanneer je dit vandaag doet, is de kans groot dat je...

PIR-isolatie: een goede keuze voor dakisolatie

PIR-isolatie: een goede keuze voor dakisolatie

Wist je dat het dak van je huis één van de belangrijkste plekken is waar warmte uit ontsnapt? Tot wel 35% van de warmte van je woning kan verloren gaan via het dak. En daarom is een efficiënte isolatie cruciaal. PIR-isolatie is in veel gevallen een goede keuze voor dakisolatie.