Een zonneboiler als investering?
Dural Bouwgroep

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon? Kies dan voor een zonneboiler!

De zonneboiler in het kort.

• Je bespaart! De zon is je energiebron met als logisch gevolg dat je bespaart op jouw maandelijkse energielasten.

• Je bouwt mee aan morgen! De energie die opgevangen wordt is 100% natuurlijk en zonder enige CO2 uitstoot.

• Een duurzaam product! Net als zonnepanelen is een zonneboiler een duurzame investering, het is veilig en vergt weinig onderhoud, bovendien kan een zonneboiler tot 25 jaar meegaan.

• Denk ook aan het energieprestatiecertificaat. De aanwezigheid van een zonneboiler heeft een positieve invloed op het energieverbruik van de woning. De waarde van je woning stijgt.

Wat is een zonneboiler?

Voor het verwarmen van water is veel energie noodzakelijk, maar met een zonneboiler kan u ervoor zorgen dat uw energierekening echter daalt. Bij een zonneboiler systeem wordt zonlicht omgezet in warmte door middel van de thermische collectoren.
De zonnecollector vangt het zonlicht op welke wordt omgezet in energie. Het waterreservoir houdt ondertussen het leidingwater warm totdat jij het gebruikt. Het water kan verwarmd worden tot zo’n 65 graden.

Is dit mogelijk in mijn woning?

Zonnecollectoren zijn minder oriëntatie gevoelig dan zonnepanelen en moeten enkel tussen zuidoost en zuidwest geplaatst worden, dit kan horizontaal of verticaal en zowel op een plat als een schuin dak.
Het opslagvat heeft meestal de grootte van een normaal buffervat en kan op de meeste plaatsen in de woning geïnstalleerd worden. Tijdens de winter heeft het systeem een lager rendement maar dan zorgt de na-verwarming voor het extra verwarmen van het water.
Bouw mee aan morgen!
Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon. Duurzame of groene energie is de toekomst. De zon helpt je om gezonde energie op te wekken, door het leveren van ‘gratis’ groene stroom en warmte.
Welke energiebron jij ook kiest, kies dan voor duurzame energie. Een zonneboiler is in ieder geval een milieuvriendelijke oplossing voor energie met een hoog rendement.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen prijzen: De prijzen voor een zonnepanelen installatie zijn de laatste jaren enorm gedaald en dit maakt het interessanter om in deze vorm van duurzame energie te investeren. Met zonnepanelen voorzie je in je eigen energiebehoefte want dankzij de zon wek je...

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie is een prioriteit! Goede isolatie is een must! Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug. Minder warmte verliezen....

Micro-omvormers van Enphase

Micro-omvormers van Enphase

Bij een standaard zonnepanelen installatie worden de zonnepanelen in serie op één of meerdere centrale omvormers aangesloten. Deze plaatsingsmethode brengt een aantal grote nadelen met zich mee, het grootste nadeel is dat wanneer één paneel storing ondervindt, het...