Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Herent

Familie Libert

“De werken zijn zeer snel uitgevoerd. De werf werd telkens netjes achtergelaten! Top firma!”

omschrijving van het project

De dakwerker in Herent werkte het dak af met de Stormpan 993

De dakwerker in Herent werkte het dak af met de Stormpan 993 Antraciet. Meer info over het verloop van de renovatie en een fotoreeks die voor zich spreekt, vind je in ons artikel.

Het voordeel van Stormpannen

Stormpannen zijn heel eigen aan het Belgische dakenlandschap. Ze hebben een tijdloos cachet en combineren heel goed met oudere woningen en hoeves. De dakpannen zijn uiterst bestand tegen gure weersomstandigheden of de Belgische wisselvalligheden. Onze dakdekker kon met deze dakpannen het dak esthetisch terug mooi recht leggen, anders werd de dakconstructie overbelast. De welvormige kegel van de dakpan geeft namelijk de speling om dakpannen iets verder uit elkaar te leggen of zo te plaatsen dat een dak optisch terug rechter lijkt.

Deze dakpannen hebben een dieper golvende vorm. Daardoor zijn ze geschikt om water van neerslag en sneeuwslag te doen wegglijden. Dit al bij een dak met een minder steile helling. Je kan ze dus beschouwen als een heel veilige keuze.

Bij deze dakrenovatie geeft de vorm ook een mooi geslaagde lijn aan de dakbedekking. Zeker met de keuze voor de kleur antraciet komt dit goed tot zijn recht. Aanvankelijk had dit huis een rood dak. De Stormpan 993 in de kleur antraciet geeft dit huis een krachtige, tijdloze look. Wij zijn alvast fan.

Wist je dat de keramische dakpan recycleerbaar is en kan herwerkt worden voor de gravel van tennisbanen? Bovendien hebben ze een veel langere levensduur dan de voordien courant gekozen betonnen dakpannen. De Stormpan 993 in de kleur antraciet draagt het BENOR-keurmerk. Dat wil zeggen dat de dakpannen volledig conform de Belgische normen zijn voor vorstbestendigheid, vormvastheid en ondoorlatendheid. Daar doorstaan ze regelmatig de nodige controles voor.

Het belang van een onderdak

De dakdekker in Herent heeft een Koramic fleece onderdak geplaatst. Op deze manier zijn zowel het isolatiemateriaal als de dakbedekking beschermd tegen wind, stof en vocht. Een kwalitatief onderdak is onmisbaar als je een goede energieprestatie wilt verkrijgen in jouw woning. We gebruiken Koramic omdat je zo, samen met een aantal andere technische vaardigheden waar wij voor zorgen, 30 jaar garantie kan krijgen op jouw dakpannen. Zulke garantie zou je niet krijgen, moest de Koramic fleece geen efficiënte beschermer zijn en een uiterst duurzame keuze.

Lood voor een schouw?

Om te voorkomen dat er iets van vocht in de schouw kan lopen heeft de dakwerker deze ingeslepen met lood. Lood is een materiaal dat zich perfect leent om vocht buiten te houden en is bovendien 100% recycleerbaar. Het wordt beschouwd als een duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal. De goot hebben we vanbinnen afgedicht. Deze kon er op die manier weer tegen.

Een unieke look met witte gevelbekleding

Zoals je op de foto’s kan zien, hebben we de oversteek, of het stuk dak dat uitsteekt, verwijderd. Dit is een esthetische keuze geweest die bij dit huis kon. Om de gordingen van het dak weg te werken, heeft de dakdekker witte gevelbekleding van Rockpanel gebruikt. Het geeft het huis tevens een frisse look en vormt een mooi geheel met de witte bekleding aan de bakgoot en het witte kader van de ramen. Rockpanel gevelbekleding is heel brandveilig en heeft ook een lange levensduur.

Lees zeker ook ons artikel over duurzaam isoleren, als je wilt weten wat daar allemaal bij komt kijken.

Evaluatie

We kijken zelf tevreden terug naar dit project. Het team in Herent heeft alles nauwkeurig afgewerkt. De materialen die gebruikt zijn, zijn op en top duurzaam. En het eindresultaat is knap. Onze klant vond dat de werken zeer snel zijn uitgevoerd en dat de de dakwerker met zijn team heel proper heeft gewerkt. Dat is exact de kwaliteit die we aan onze klanten willen leveren. We kijken met een goed gevoel terug naar deze dakrenovatie.

Waar kan ik advies inwinnen over de dakwerker in Herent?

Zou je graag willen dat de dakwerker jouw dak renoveert? Of wil je graag meer info over de keuze materialen en technieken? Of wil je weten of dat de ideale oplossing is voor jouw dak? Wees welkom om contact op te nemen.

Onze adviseurs denken met jou mee. Ze geven graag vrijblijvend advies tijdens een gratis afspraak. Je zal merken dat je hier waardevolle tips meekrijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, …) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken. Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking.

De uitvoering

De locatie van het project