Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Zwijndrecht

Familie Vergauwen

“We zijn heel blij met het resultaat!”

omschrijving van het project

Dakwerken Zwijndrecht: Stormpan 44 in Leikleur

Wil je graag het resultaat zien van de Stormpan 44 in de Leikleur? Zoek je naar een dakwerker in de buurt van Zwijndrecht? Bekijk dan zeker het verloop van deze dakrenovatie.

De Stormpan 44

Als dakbedekking koos onze klant voor de Pottelbergse Stormpan 44 in de kleur: Leikleur. Ze zijn iets goedkoper dan leien dakpannen, maar hebben toch de mooie grijze kleur, zoals je ze vaak ziet bij de leien variant. De keramische dakpannen gaan tot 50 jaar mee. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en ideaal voor oudere gebouwen doordat ze niet te veel ballast geven op de bestaande dakconstructie. De matte glazuurlaag is naast het esthetisch effect vooral functioneel: door de glazuurlaag hebben mossen en schimmels nauwelijks de kans om de dakpannen aan te tasten.

Is een onderdak nodig?

Het voorgaande dak was geïsoleerd, maar had geen onderdak. Een onderdak is essentieel om de isolatie te beschermen tegen vocht, stuifsneeuw en wind. Om een onderdak te kunnen plaatsen, is het noodzakelijk dat de huidige dakbedekking verwijderd wordt. Anders heb je geen garantie dat de isolatie op een degelijke manier wordt beschermd.

Zonnepanelen

Om helemaal te zorgen voor een goed energiemanagement, hebben we zonnepanelen geplaatst op de achter gevel. Hiervoor kijken we effectief naar de beste plek om zoveel mogelijk zonne-energie op te vangen. Vraag gerust meer info en lees zeker onze blogpost: “Zijn zonnepanelen nog rendabel?

De voordelen van een aluminium profiel

De bakgoot aan de voorgevel werd vervangen en aan de dakrand afgewerkt met een aluminium profiel. Aluminium is een uiterst duurzaam materiaal. Het heeft een lange levensduur en verliest geen kwaliteit indien je het recycleert. De mooie, grijze, bijpassende kleur aan de bakgoot, hebben we verkregen met bekleding van Rockpanel. De overgang naar de buren werd mooi waterdicht gemaakt. Verder hebben we een nieuwe Velux geplaatst met bijhorende gootstukken. Op deze manier wordt het water goed weggeleid en kan er langs het dakraam geen vocht binnendringen.

Onze klant gaf de feedback dat de renovatie vlot vooruit is gegaan. Ook wij zijn heel tevreden met het resultaat!

Google je op dakwerken Zwijndrecht?

Google je zelf op dakwerken Zwijndrecht of zoek je een dakwerker daar in de buurt? Je bent zeker welkom om meer informatie te vragen of een gratis consult te boeken bij onze adviseurs via onze website. Onze adviseur zal kijken naar het dak en op basis van de noden advies geven over materialen, de beste oplossingen, … Op jouw vraag kan er dan ook zeker een offerte worden opgemaakt. Ook bij andere vragen kan je ons gerust contacteren.

De uitvoering

De locatie van het project