Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Lier

Familie Dockx

“Fantastisch team! Mijn dak was op 1,5 dag afgewerkt!”

omschrijving van het project

Dakwerken Lier: Renovatie plat dak

Ben je op zoek naar een adres voor dakwerken in Lier en zou je graag meer willen weten over de renovatie van een plat dak? Lees dan zeker verder. De resultaten vind je terug in onze fotogalerij.

Behoud je de bestaande dakbedekking?

Bij dit appartement in Lier hebben we zowel de bestaande dakrand als het oude dak vervangen. Dit doen we enkel als het oude dak te veel slijtage vertoont. Anders kan het dak mogelijk nog dienen als dampscherm. Op deze manier beschermt de oude roofing de isolatie tegen condensdampen en kunnen we vochtophopingen vermijden. In deze situatie hebben we een nieuw dampscherm geplaatst. Daarboven gebruikten we PIR-isolatieplaten. Verder hebben we een dampdrukverdelende laag geplaatst. Zo voorkomen we blaasvorming tussen de isolatie en de laag daarboven.

Lees zeker onze blogtekst: Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Bitumen dakbedekking

Als dakbedekking kozen we voor bitumen. Bitumen is een uiterst duurzaam materiaal. Het gaat 25 jaar lang mee, is milieuvriendelijk en is 100% recycleerbaar. Het materiaal is ook zeer goed bestand tegen belasting en schokken van buitenaf, zoals trillingen van het verkeer, en heeft een hoge waterdichtheid.

Aan de voorgevel hebben we de oversteek afgewerkt met Rockpanel. De dakoversteek is het stuk dak dat een beetje uitsteekt. Zo is jouw gevel beschermd tegen neerslag. Een ander voordeel is dat de dakgoot niet tot tegen de gevel komt. Moest deze ooit beschadigd geraken, dan is de gevel beter beschermd tegen vochtschade.

Een aluminium dakrand

We leverden een dakrandprofiel in wit aluminium. Een aluminium dakrand is duurzaam doordat het recycleerbaar is zonder afname van de kwaliteit. Daardoor blijft het elke keer opnieuw recycleerbaar. Daarnaast heeft het een lange levensduur.

Ons team is er ingevlogen en het dak was in no-time afgewerkt. Onze klant was heel tevreden en wij ook.

Zocht je naar dakwerken Lier?

Was je zelf aan het googelen naar dakwerken Lier? Vraag dan gerust meer info of vraag een gratis afspraak via onze site. Onze adviseurs komen graag kijken naar de staat van jouw dak. Op deze manier kunnen ze jou de beste mogelijkheden geven voor de keuze van materialen en oplossingen. Elk dak vraagt zijn unieke aanpak. Je kan rekenen op duurzame oplossingen, met het oog op levensduur en een goede energiehuishouding.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project