Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Zele

Familie Saeys

“De werken zijn opgeleverd volgens ons ideale scenario.
Wat een prachtig resultaat! Hier zijn we blij mee!”

omschrijving van het project

Hoe een dakrenovatie bijdraagt aan het cachet van jouw hoeve

Waarom zou ik voor amarant-kleurige Stormpannen kiezen?

De landelijke blikvanger die je hier ziet, hebben we verkregen met de Koramic Stormpannen in de kleur amarant. Niet alleen de mooie dieprode kleur, maar ook het lijnenspel zijn een ongelofelijk stijlvolle keuze om een hoeve te renoveren. Een leuk weetje is dat de oorsprong van de Pottelbergse Stormpannen zich in Kortrijk bevindt en typerend is voor het Belgische dakenlandschap.

Waar ligt het succes? De prijs versus kwaliteit maken ze heel interessant. Ze zijn ideaal om te gebruiken bij oudere gebouwen door hun lichtgewicht en vergevingsgezinde vorm. Dat betekent dat je schevere daken optisch rechter kunt leggen. Ze geven een mooi visueel cachet. Je hebt een uitstekende bescherming tegen gure weersomstandigheden. De welvormige kegel vangt de Belgische buien goed op.
De woning bevatte asbesthoudende dakpannen. De isolatie van de dakkapel moest hoognodig worden aangepakt. Wil je graag meer weten over asbest, lees dan zeker onze artikels: Welke soorten asbest zijn er? En: Alles wat U moet weten over het asbestattest.

Duurzame gevelbekleding?

Onze klant koos voor Cedral gevelbekleding met houtnerf in de kleur Cappuccino. Dit is een keuze die niet zo veel voorvalt. Dat maakt de keuze uniek, een tikkeltje eigenwijs en toch draagt ze bij aan het authentieke cachet van de hoeve. Ook de dakrand en de hanggoot werden bekleed met de Cedral bekleding smoot in de kleur Cappuccino. Daardoor heeft het dak die unieke stijlvolle look.

De gevelbekleding van Cedral bestaat uit vezelcement. De bekleding is flexibel, uiterst brandveilig, bestand tegen uiteenlopende temperaturen, licht van gewicht en een goede geluidsisolator. Vezelcement is recycleerbaar en een duurzame keuze, en daardoor zijn opmars kent voor nieuwbouw en renovatieprojecten. De oversteken van het dak werden verwijderd en er werden nieuwe Velux-ramen geplaatst met de bijhorende gootstukken.

Wil je ook graag het dak van jouw hoeve laten renoveren?

Zou je graag willen weten of deze keuzen passen bij het cachet van jouw pand? Of wil je weten wat de alternatieven zijn? Onze adviseurs denken met jou mee en kijken ook naar de beste duurzame oplossingen voor jouw dak. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken. Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking. Wil je graag vrijblijvend advies of zou je het eindresultaat graag eens in het echt bekijken? Laat jouw gegevens achter via dit contactformulier en we helpen jou spoedig verder.

Het eindresultaat in Zele is prachtig! De ideale situatie van onze klant was dat we de dakrenovatie konden opleveren vóór de komst van hun kindje. Ook al is de renovatie van zo’n hoeve een groter project. We hebben ons best gedaan en tegen de gewenste timing kunnen opleveren. Ook dat geeft ons voldoening. Hun dak is future-proof en duurzaam. We wensen het gezinnetje in Zele nog veel plezier in hun prachtige hoeve!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project