Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Schoten

Familie Spaepen

“Eindelijk hebben we een dak dat in orde is en deftig geïsoleerd. Dat stelt ons gerust! ”

omschrijving van het project

Dakrenovatie plat dak in Schoten

In dit appartement was het hoognodig om het plat dak van het appartementsgebouw aan te pakken. Wil je weten hoe we de dakrenovatie in Schoten hebben aangepakt? Lees dan zeker verder.

Is het nodig om de huidige dakbedekking te verwijderen?

De kiezels die op het dak lagen werden verwijderd, waarna de bestaande dakbedekking opgezuiverd kon worden. Of we een dakbedekking verwijderen of als dampscherm laten dienen voor de nieuwe dakbedekking, hangt af van de staat van het dak. In Schoten was dat helaas niet meer mogelijk. Het dak was in te slechte staat. Wil je dat we voor jou nakijken of je jouw huidig dak kan recupereren en in welke mate, contacteer ons gerust voor een afspraak.

Een damprukverdelende onderlaag

Er werd een dampdrukverdelende onderlaag geplaatst en er werd isolatie verlijmd op de vloer. De verdeling van dampdruk is belangrijk, omdat het voorkomt dat er blazen ontstaan tussen de ondergrond en de isolatielaag. Deze worden veroorzaakt door spanningen ontstaan door dampen en temperatuurverschillen.

Ook de bestaande dakrand werd verwijderd, opnieuw geplaatst, opgehoogd en afgewerkt met een breder aluminium profiel.

De voordelen van een lichtkoepel in Plexiglas

We plaatsten een zinken regenafvoer geplaatst en zorgden voor een nieuwe bolvormige Skylux polycarbonaat lichtkoepel. Zink is recycleerbaar en heeft een lange levensduur. Waarom kozen we voor een lichtkoepel uit plexiglas en niet voor een glazen koepel? Plexigas is licht van gewicht, UV bestendig en 250 keer sterker dan glas. Als we denken aan de veiligheid van bvb. onderhoudswerkers, dan is de keuze snel gemaakt. Heeft het wit een functie? Ja, dit kaatst effectief het licht terug en biedt een veel betere bescherming dan een glazen of doorschijnende koepel zou geven. Overweeg je zelf een lichkoepel in jouw plat dak, lees dan zeker het artikel: Een Lichtkoepel plaatsen op je plat dak.

Conclusie

Het resultaat? Dit dak is future-proof en zal merkbaar zorgen voor een beter energiemanagement. Dat is een duurzame dakrenovatie. De bewoners zijn beschermd tegen de Belgische weersomstandigheden en ook wij zijn tevreden met het resultaat.

Wil je weten hoe je jouw dak op een duurzame manier kan renoveren, met het oog op een betere energiehuishouding? Je bent welkom om een vrijblijvende afspraak in te boeken bij onze adviseurs.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project