Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Bornem

Familie Van Essche

“Zoals onze buren hier ook al zeiden:
De positieve reviews over Dural Bouwgroep
kan ik alleen maar beamen!”

omschrijving van het project

De Stormpan 44 Violine

De Stormpan 44 Violine heeft een prachtig resultaat opgeleverd bij de dakwerken in Bornem. Dit is een mooi uitgelezen kans om het resultaat eens in het straatbeeld te bekijken. We geven eveneens extra weetjes en tips mee over de dakrenovatie.

Een asbesthoudend onderdak

We hebben verder het onderdak vervangen. Dit bevatte asbest en moest hoogdringend verwijderd worden. Als asbesthoudende stofdeeltjes loskomen, kan dit enorme gezondheidsproblemen veroorzaken bij inademing. Vanaf 2024 zijn daken die asbest bevatten verboden.

De goten waren ook aan vervanging toe en werden vervangen door een hanggoot in zink. Zink is een uiterst duurzaam materiaal: het heeft een lange levensduur, is bestendig tegen regen en sneeuwval. Het is een materiaal dat 100% recycleerbaar is. Om de hanggoot te laten passen bij de afvoerbuizen, hebben we deze bekleed met Rockpanel in de kleur antraciet.

Dakbedekking in de kleur violine

Voor de dakbedekking is gekozen voor de kleur violine. Het lijkt een beetje op de veel gekozen Stormpan 44 in natuurrood. Violine heeft een meer aarde, terracotta tint. Dat dit een goede keuze was, blijkt uit het eindresultaat. De gevel had een gelijkaardige terracotta toon. Het lijkt een beetje alsof ze als ‘matching paar’ zijn gemaakt.

De Stormpan 44 geeft dat typische, mooie lijnenspel. Met typisch verwijzen we naar een dakpan die kenmerkend is voor het Belgische dakenlandschap. Bovendien is ze heel bestand tegen de Belgische weersomstandigheden. Dat lijnenspel krijg je door de golvende vorm van de dakpan. Dat esthetisch effect is mooi meegenomen. Er zijn echter nog andere voordelen verbonden aan deze vorm: de dakdekker kan hierdoor de dakpannen beter spreiden. Een dakbedekking met minder dakpannen betekent een lichter dak. Daardoor kan je beter budgetteren. Daarnaast is een lichtere dakbedekking handig voor oudere gebouwen, omdat ze een oudere dakconstructie niet onnodig belasten.

We delen graag onze tips!

Als je graag meer informatie wilt over de Stormpannen of welke andere mogelijkheden er zijn … wees welkom om contact op te nemen! Dan bellen we jou graag op een tijdstip dat je aangeeft. Onze adviseurs komen graag ter plaatse om specifiek te kijken wat de noden zijn voor jouw dak. Dat advies krijg je gratis en is vrijblijvend.

Klanttevredenheid is onze drive

De evaluatie van de dakwerken in Bornem was heel positief. De bewoners gaven aan dat er een persoonlijke klik was, de communicatie vlot verliep en dat de plaatsing goed vooruit ging. Het resultaat vonden ze proper afgewerkt en prachtig! Zulke feedback is net waar wij onze drive vandaan halen om te doen wat we doen.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project