Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Oudegem

Familie Van Cauwenberge

“Er werd heel vlot en open gecommuniceerd. De klant staat echt centraal. Wij zijn zeer tevreden van de samenwerking en het resultaat!”

omschrijving van het project

Een gloednieuw dak in Oudegem

Bij onze klant in Oudegem was, zoals bij vele oudere Belgische daken asbest vast gesteld. We zorgen voor de verwijdering van de asbest en nemen het afval mee. Daarnaast regelen we voor de nodige vergunningen. Onze klant kan alles met een gerust hart aan ons over laten.

Dit was de uitgelezen kans om de isolatie aan te pakken en extra VELUX ramen te plaatsen voor meer lichtinval. Ook de zijkanten van de dakkapel werden mee geïsoleerd. Voor de dakramen voorzagen we een extra isolerend kader met een ingebouwde afvoergoot om water op de juiste manier te laten weglekken. We raden dit eersteklas mechanisme aan, als je een volledig waterdicht en toch dampdoorlatend systeem aan je dakraam wilt. Hoe merk je dit? Je zal bijna geen condens hebben bij regenval.

Voor de dakbedekking koos familie Van Cauwenberge voor onze populaire Stormpan 44 in antraciet. Deze pannen hebben een slim afwateringssysteem en een lange levensduur. Voor de afwerking van de dakkapel en dakrand koos onze klant voor Rockpanel in de diepzwarte kleur Ral 9005. Voor de regenpijp en dakgoot kozen we zink. Zink is oneindig recycleerbaar en een duurzame keuze. Dit materiaal is ook verkrijgbaar in de kleur antraciet. Bij deze dakrenovatie draagt het bij aan een harmonieus geheel.

Jouw dak ook vernieuwen?

Ben je geïnspireerd door dit project en wil je ook jouw dak laten renoveren zoals deze dakrenovatie in Oudegem? Of wil je meer weten over de verschillende materialen en technieken die we gebruiken? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat. Onze experts staan klaar om je te helpen met al je vragen en wensen.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project