Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Tervuren

Familie Cools

“De afwerking moest voor ons tot in de puntjes in orde zijn. Dural Bouwgroep heeft dat goed begrepen!”

omschrijving van het project

Dakwerker Tervuren renoveert prachtige villa

Zoek je op dakwerker Tervuren? Ben je benieuwd naar het resultaat van natuurleien op een mooie villa? Lees dan zeker verder.

Del Carmen natuurleien

De bewoners in Tervuren wilden graag een natuurlijk ogend resultaat dat er heel stijlvol uitzag. Del Carmen natuurleien waren voor hen een prima keuze. Het laat jouw villa mooi integreren in een natuurlijke omgeving en geeft een knap, tijdloos resultaat. Je kan er een landelijkere villa een moderner cachet mee geven. In Tervuren merk je dat de oorspronkelijke stijl van de villa toch mooi in ere is gebleven.

De Del Carmen natuurlei komt uit een steengroeve in Noord-West Spanje. De donkergrijze kleur met diepblauwe ondertoon is kenmerkend voor deze lei. Natuurleien zijn niet de goedkoopste dakpannen. Het is een investering die het meer dan waard is.

Deze dakpannen hebben de langste levensduur en kunnen alle weersomstandigheden aan. Ze gaan minimum 80 jaar mee en de levensduur kan zelfs oplopen tot 200 jaar. Daarbij heb je er bijna geen onderhoud aan. De steen is weinig poreus, waardoor algen en mossen zich niet kunnen vasthechten. Ze vervagen niet van kleur. Als je een esthetische optie wil, is dit een “neusje van de zalm” binnen de dakbedekkingen. Dit gesteente bevat geen schadelijke stoffen en heeft een kleine ecologische voetafdruk.

Deze smaakvolle en duurzame dakpan is de favoriete keuze van architecten.

Asbesthoudend dak

De aanleiding om het dak te renoveren was de asbesthoudende dakbedekking. We stelden vast dat het onderdak evengoed asbest bevatte. Dringend tijd dus om het dak aan te pakken, want als je asbesthoudende stofdeeltjes inademt, kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.Dit was de ideale kans voor de dakwerker in Tervuren om de isolatie grondig aan te pakken.

Het belang van een dampscherm en een onderdak

Als je wil dat jouw isolatiemateriaal lang meegaat, wil je voorkomen dat het vochtig wordt. Als isolatiemateriaal vochtig wordt, isoleert het minder goed en heb je energieverlies. Daarom is het belangrijk om in een dampscherm en een onderdak te investeren. Het dampscherm dat de dakwerker geplaatst heeft, voorkomt dat het vocht dat de bewoners maken in de isolatie kan binnendringen. Dat is vocht ontstaan door verdamping die vrijkomt door te koken, te douchen, …

Om de isolatie effectief te beschermen tegen weersomstandigheden van buitenaf plaatsten we een onderdak. Zowel een onderdak als een dampscherm hebben een redelijk lage kost. Deze kleine investeringskost kan je verwaarlozen ten opzichte van de voordelen. Lees zeker onze blogpost: “Een onderdak, is dat echt nodig?”, als je het nut hiervan wil kennen.

De afwerking

De oversteken hebben we bewust niet afgewerkt. De oversteek is waar het dak iets verder reikt dan de muur. Het dak zelf is opgehoogd en afgewerkt met Rockpanel gevelbekleding. Daardoor krijg je nu de witte balkjes te zien, die het dak dragen en dat geeft een extra charme aan de look van het huis. Ook de afwerking van de goot met koperen details, geven een geraffineerde uitstraling aan het pand.

We hadden de luxe met zo’n ruim dak om de zonnepanelen subtiel te plaatsen als een horizontale strook aan de punt van het dak. Zo kan je nog genieten van de uitstraling die de dakbedekking geeft.

Waar kan ik advies inwinnen over de dakwerker in Tervuren?

Zoek je zelf een dakwerker in Tervuren? Of heb je graag meer info hebt over de keuzemogelijkheden qua materialen die passen bij jouw dak? Neem dan zeker contact met ons op. Tijdens een vrijblijvende afspraak wordt er effectief naar jouw dak gekeken en krijg je op basis daarvan een oplossing. Je kan rekenen op een duurzame oplossing. Dat is een oplossing die op lange termijn blijft werken en zorgt dat er geen warmte via het dak ontsnapt. 

Daarnaast denken onze adviseurs graag met jou mee. Wat is een esthetische oplossing die past binnen jouw budget? Je zal merken dat je hier waardevolle tips meekrijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, … ) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject.

Evaluatie

Deze bevallige villa in Tervuren is voortreffelijk tot haar recht gekomen met de natuurleien. De afwerking met de details in koper, maakt van het geheel een chic plaatje. Alles is secuur afgewerkt en heel elegant uitgedraaid. We beschouwen dit project zeker als een showcase!

De locatie van het project