Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Overijse

Familie Schuyvinck

“Dural Bouwgroep heeft zeer mooi werk geleverd!
 Dat was niet evident met al die hoeken en kantjes.Dankjewel!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Overijse met de Koramic Datura Mat leizwart.

Zoek je op dakwerker Overijse? Bekijk dan zeker de blog en foto’s van de renovatie van dit prachtig pand.

Kunstleien of natuurleien?

In Overijse hebben we de dakbedekking afgewerkt met de Koramic Datura Mat leizwart geglazuurd. Deze dakpannen bestaan uit vezelcementleien. Ze zijn betaalbaarder dan natuurlijke leien en hebben een laag energieverbruik bij de productie. Deze dakpan heeft zelfs het ecolabel DUBOkeur meegekregen. Zo weet je dat je echt met een ecologische en duurzame dakpan werkt.

Dakpannen in (kunst)leien zijn iets platter dan Stormpannen bijvoorbeeld. Daardoor zijn ze niet geschikt voor alle daken. Bij dit pand was de hellingsgraad groot genoeg. Op het dak in Overijse paste zowel een meer landelijke als meer moderne stijl. We vinden het moderne resultaat sterk ogen. Zeker in combinatie met de zonnepanelen. Die zijn ook door ons geplaatst.

Een asbesthoudend dak

De aanleiding om het dak te renoveren was de asbest dakbedekking. We stelden vast dat het onderdak evengoed asbest bevatte. Dringend tijd dus om het dak aan te pakken, want als je asbesthoudende stofdeeltjes inademt, kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit was voor de dakwerker in Overijse de ideale kans om de isolatie grondig aan te pakken.

Het belang van een dampscherm en een onderdak

Als je wil dat jouw isolatiemateriaal lang meegaat, wil je voorkomen dat het vochtig wordt. Als isolatiemateriaal vochtig wordt, isoleert het minder goed en heb je energieverlies. Daarom is het belangrijk om in een dampscherm en een onderdak te investeren. Het dampscherm dat de dakwerker in Overijse geplaatst heeft, voorkomt dat het vocht dat de bewoners maken in de isolatie kan binnendringen. Dat is vocht ontstaan door verdamping die vrijkomt door te koken, te douchen, …

Om de isolatie effectief te beschermen tegen weersomstandigheden van buitenaf plaatsten we een onderdak. Zowel een onderdak als een dampscherm hebben een redelijk lage kost. Deze kleine investeringskost kan je verwaarlozen ten opzichte van de voordelen. Lees zeker onze blogpost: “Een onderdak, is dat echt nodig?”, als je het nut hiervan wil kennen.

Cedral Board gevelbekleding

De dakrand hebben we bekleed met Cedral Board. De gevelbekleding is gemakkelijk in onderhoud en doet een beetje wegdromen naar een chalet met witte planken midden in de natuur.

Zoek je op dakwerker Overijse?

Google je zelf op dakwerker Overijse? Wil je graag weten welke materialen en oplossingen er mogelijk zijn voor jouw dak? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor gratis advies. Onze adviseurs denken graag met jou mee. Je hebt de luxe dat we expertise hebben in meerdere technieken en materialen. We hebben een langetermijnvisie met een duurzame aanpak. Daardoor kunnen we jou echt de beste oplossing aanbieden.

Evaluatie

In Overijse hebben ze van een noodzaak een kans gemaakt. Hun investering is niet alleen ecologisch en duurzaam, waardoor die zichzelf zal terugverdienen. Hun huis ziet er uit als een juweeltje. Daar genieten de bewoners van. Wij ook!

Waar kan ik advies inwinnen over de dakwerker in Overijse?

Zou je graag willen dat de dakwerker jouw dak renoveert? Of wil je graag meer info over de keuze materialen en technieken? Of wil je weten of dat de ideale oplossing is voor jouw dak? Wees welkom om contact op te nemen.

Onze adviseurs denken met jou mee. Ze geven graag vrijblijvend advies tijdens een gratis afspraak. Je zal merken dat je hier waardevolle tips meekrijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, …) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken. Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project