Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Linter

Familie Boddaert

“De werken zijn vlot verlopen
en dit binnen de gevraagde termijn. ”

omschrijving van het project

Onze dakwerker in Linter wekte met twee soorten dakbedekking

Wist je dat onze dakwerker in Linter de ambacht beheerst om natuurleien te leggen? Bij deze dakrenovatie legde hij zowel dakpannen als natuurleien. Waarom onze klant koos voor dit uniek duo lees je verder in onze blogpost.

De aanleiding voor de dakwerken

Net zoals vele oudere daken in België asbest bevatten, was het hoognodig dat we dit dak ook aanpakten. Als je asbesthoudende stofdeeltjes inademt, kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Onze adviseurs kunnen jou uitsluitsel geven of jouw dak asbest bevat. Om je al een beetje op weg te helpen schreven we de blogpost: ‘Welke soorten asbest zijn er’.

Het dak van het achterste gebouw bevatte verschillende lekkages en vroeg evengoed om een deftige renovatie.

Doordat we de dakbedekking volledig moesten vernieuwen, had onze dakwerker in Linter de uitgelezen kans om de isolatie nauwkeurig aan te pakken en onder andere een dampscherm en onderdak te plaatsen. Een dampscherm voorkomt dat vocht, ontstaan tijdens het huishouden, de isolatie kan binnendringen. Een onderdak beschermd tegen vocht van buitenaf. Over de functie van het onderdak lees je meer in de blogpost: ‘Een onderdak, is dat echt nodig?’

Natuurleien en Stormpannen?

Het dak van het achterste gebouw bevatte verschillende lekkages en smeekte evengoed om een deftige renovatie. Omdat de dakconstructie minder stevig was en we extra overlapping wilden voorzien, besloten we te werken met natuurleien. Dit materiaal is extra licht en kan volledig op maat gelegd worden. Het leggen van natuurleien is een ambacht, die onze dakwerker in Linter goed beheerst. Bovendien is de levensduur van natuurleien onklopbaar. Het is een echt duurzame keuze.

De constructie van het dak op het huis was nog in goede staat. Onze klant viel op de Stormpan 993 in de kleur rustiek om deze af te werken met padouk hout. De Stormpan 993 heeft extra sluitingen en beschermt daardoor tegen vuil van bomen en buiten. De Stormpan is één van onze meest populaire dakpannen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De productie gebeurt lokaal in België en ook deze dakpan heeft een lange levensduur. Tijdens de productie wordt er rekening gehouden met mens en milieu. Dat de Stormpan ook een duurzame keuze is, kan je hier wel uit afleiden.

De afwerking

Om voor voldoende lichtinval te zorgen, plaatsten we 13 nieuwe Velux ramen en herplaatsten we 2 oude. Velux is gekend om de kantelramen, die vocht buiten en warmte binnenshuis houden. We werken er al jaren mee en zijn heel tevreden over de kwaliteit.

Voor de afwerking gebruikte onze dakwerker padouk hout. Dit is een van de duurzaamste hardhoutsoorten. Het hout beweegt nauwelijks onder verschillende weersomstandigheden en met de tijd. Wel kenmerkend is de mooie vergrijzing die zal ontstaan met de tijd. Maar net dat is een gewild effect. Padouk hout is zo herkenbaar dat het niet is na te bootsen of te vermengen met andere houtsoorten. Je hebt dus altijd te maken met authentiek padouk hout.

Waar kan ik advies inwinnen over de dakwerker in Linter?

Ben je zelf op zoek naar een dakwerker in Linter? Of heb je graag meer info over de keuzemogelijkheden qua materialen die passen bij jouw dak? Neem dan zeker contact met ons op. Tijdens een vrijblijvende afspraak wordt er effectief naar jouw dak gekeken en krijg je op basis daarvan een oplossing. Je kan rekenen op een duurzame oplossing. Dat is een oplossing die op lange termijn blijft werken en zorgt dat er geen warmte via het dak ontsnapt.

Daarnaast denken onze adviseurs graag met jou mee. Wat is een esthetische oplossing die past binnen jouw budget? Je zal merken dat je hier waardevolle tips meekrijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, … ) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject.

Evaluatie

We zijn zelf heel tevreden van het resultaat van de rustieke dakbedekking met het padouk hout. Het past bij de landelijke uitstraling van het huis. We hebben een mooie oplossing kunnen aanbieden voor het achterste gebouw en dat allemaal met duurzame oplossingen en materialen.

De uitvoering

Voor

De locatie van het project