Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Herenthout

Familie Serneels

“Alles is netjes afgewerkt en de communicatie verliep zeer vlot!”

omschrijving van het project

Dakwerken in Herenthout met de Stormpan 993

Wil je graag het verschil weten tussen een Stormpan 993 en een Stormpan 44? Waarom legde onze dakwerker in Herenthout een dakbedekking met de Stormpan 993? Je komt het in dit artikel te weten.

De Koramic Pottelberg Stormpan 993

Om een harmonieus geheel te vormen met de rode muur en het grijs plat dak, koos onze klant voor een dakbedekking in de kleur antraciet.

De dakbedekking is gecreëerd met de Stormpan 993 in de kleur antraciet. We hebben voorbeelden waar we met deze dakpan een sprookjesachtige, traditionele sfeer gecreëerd hebben. Dit huis krijgt er net een iets modernere look mee.

De Koramic Pottelberg Stormpan 993 heeft veel weg van zijn broertje: de Stormpan 44. De Stormpan 993 heeft een dubbele zijsluiting en een drievoudige kopsluiting. In een omgeving waar veel bomen staan, heb je zo een betere garantie dat vuil en gebladerte van bomen niet in de dakbedekking terecht komen.

De glazuurlaag beschermt extra tegen mos en algen. Deze dakpan draagt het BENOR-label. Dat keurmerk garandeert dat de dakpannen aan strenge controles worden onderworpen om aan de Belgische kwaliteitsnormen te voldoen. Een bedrijf is niet verplicht om zich te laten testen. Net dat de producent hier belang aan hecht, is voor ons een goede reden om met deze producten te werken.

Asbest als dakbedekking

De dakbedekking bevatte asbest. Om gezondheidsredenen was het noodzakelijk om de dakbedekking volledig te vervangen. Dat gaf de dakdekker in Herenthout de kans om de isolatie grondig aan te pakken. Eveneens plaatsten we een onderdak en dampscherm. Een dampscherm beschermt tegen de dampen die ontstaan tijdens het huishouden. We hebben een blog geschreven over de verschillende soorten asbest , als je daar graag meer over wil weten.

Een onderdak, noodzakelijk?

Het onderdak beschermt net tegen vocht van buitenaf. Onze dakwerker in Herenthout heeft met de Koramic Fleece Plus gewerkt. Deze heeft een nog grotere scheurvastheid en is ideaal voor deze windrijke omgeving. Lees zeker onze blogpost: ‘Een onderdak, is dat echt nodig?’ , als je daar meer over wil weten.

De afwerking

De bakgoot en draad onder het dak werden bekleed met Rockpanel. Rockpanel is gemaakt van een vulkanisch gesteente dat gemakkelijk te verkrijgen is. We ontgrieven de aarde niet van haar grondstoffen met deze keuze.

Wil je graag advies over de dakwerker in Herenthout?

Wil je graag weten welke materialen en oplossingen er mogelijk zijn voor jouw dak? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor gratis advies. Onze adviseurs denken graag met jou mee. Je hebt de luxe dat we expertise hebben in meerdere technieken en materialen. We hebben een langetermijnvisie met een duurzame aanpak. Daardoor kunnen we jou echt de beste oplossing aanbieden.

Evaluatie

We zijn zelf heel tevreden van het werk van onze dakwerker in Herenthout. De afwerking is proper gedaan en onze klant gaf de feedback dat de communicatie doorheen het project altijd heel vlot verliep. Het huis zelf is nu goed bestand tegen wind, bomen en temperatuurwisselingen. Dat we mee hebben kunnen zorgen voor een huis dat in zo’n omstandigheden zo weinig mogelijk energieverlies heeft, maakt ons net tevreden. Dat is net duurzaam renoveren.

De uitvoering

De locatie van het project