Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Herentals

Familie Huenges Wajer

“We konden altijd terecht met vragen. Alles is vlot gegaan. We zouden terug opnieuw kiezen voor Dural Bouwgroep!”

omschrijving van het project

Waarom gebruikte de dakwerker in Herentals de Stormpan 993?

Wil je graag weten waar de Stormpan 993 toch een betere keuze is dan de Stormpan 44? Aan de hand van het werk van onze dakdekker in Herentals kunnen we je dat glashelder uitleggen.

De Stormpan 993 in antraciet

Op sommige foto’s roept de stijl van zo’n huis in het bos, de sfeer van een peperkoekenhuisje op, niet? Die sprookjesachtige sfeer hebben we verkregen met een typische, traditioneel Belgische dakpan: de Koramic Stormpan 993. Deze heeft veel weg van zijn broertje: de Stormpan 44. De Stormpan 993 heeft een dubbele zijsluiting en een drievoudige kopsluiting. In een omgeving waar veel bomen staan, heb je zo een betere garantie dat vuil en gebladerte van bomen niet in de dakbedekking terecht komen.

De kleur en de glazuurlaag ogen heel stemmig op het dak en in deze omgeving. De glazuurlaag beschermt extra tegen mos en algen. Deze dakpan draagt het BENOR-label. Dat keurmerk garandeert dat de dakpannen aan strenge controles worden onderworpen om aan de Belgische kwaliteitsnormen te voldoen. Een bedrijf is niet verplicht om zich te laten testen. Net dat de producent hier belang aan hecht, is voor ons een goede reden om met deze producten te werken.

Een onderdak

We hebben de dakconstructie terug stevig gemaakt en voor een onderdak gezorgd, zodat de isolatie beschermd is tegen vocht van buitenaf. In onze blogpost “Een onderdak, is dat nodig” kan je de nodige info vinden over waarom we zoveel belang hechten aan een kwalitatief onderdak.

De afwerking

De bakgoten en de oversteek (het stukje dak dat uitsteekt) hebben we bekleed met Rockpanel. Rockpanel is gemaakt van een vulkanisch gesteente dat gemakkelijk te verkrijgen is. Daarmee bedoelen we specifiek dat we de aarde niet aan het ontrieven zijn van haar grondstoffen door voor dit materiaal te kiezen. Een ander voordeel is dat het gamma zo uitgebreid is dat je er een esthetisch resultaat mee kan creëren.

We hebben aan de goot een nieuwe afvoerbuis bevestigd in zink. Zink is een extreem duurzaam materiaal. Het kan tot 125 jaar meegaan en is 100% recycleerbaar.

Zoek je een dakwerker in Herentals?

Google je zelf op dakwerker Herentals? Wil je graag weten welke materialen en oplossingen er mogelijk zijn voor jouw dak? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor gratis advies. Onze adviseurs denken graag met jou mee. Je hebt de luxe dat we expertise hebben in meerdere technieken en materialen. We hebben een langetermijnvisie met een duurzame aanpak. Daardoor kunnen we jou echt de beste oplossing aanbieden.

De uitvoering

De locatie van het project