Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Leefdaal

Familie Donny

“Wat is mijn dak mooi geworden. Ik ben heel tevreden!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie met de Stormpan 44 In Leefdaal

Onze klant in Leefdaal koos voor de Stormpan 44 in de kleur antraciet. De kans is groot dat je deze zelf ook overweegt. Het is immers één van onze meest gekozen dakpannen. Wil je weten wat deze Pottelbergse Stormpan zo populair maakt, lees dan zeker verder.

Dakisolatie is verplicht

Voordat we verder gaan met ons lof over de Koramic dakpannen, willen we je attent maken op het belang van asbestverwijdering en dakisolatie.

In Leefdaal kwamen we in contact met een iets oudere woning. Zoals vele woningen in België, was het hoogdringend dat we de asbesthoudende dakbedekking verwijderden. Nu was het de kans bij uitstek om de dakisolatie mee aan te pakken. Dakisolatie is zelfs verplicht sinds 2020. Modernere woningen zijn meestal voorzien van goede isolatie. Huizen die bewoond zijn voor 2006 vormen een probleem in België. Daarom eist de overheid dat eigenaars het dak van hun woning laten isoleren, als de woning aangesloten is op het elektriciteitsnet vóór 2006. De overheid wil de lage energieprestaties in het woningpark aanpakken en zal daar meer en meer maatregelen voor treffen. Indien je daar graag meer over weet, kan je advies inwinnen bij onze adviseurs. Ze geven je graag tips over hoe je dat best aanpakt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ook over asbestverwijdering kan je ons meer uitleg vragen. We zien dat fenomeen vaak terugkomen op een dak in België. Op de voor foto’s van dit dak in Leefdaal, kan je de asbest herkennen aan de witte vlekken.

Zink is een duurzaam materiaal

We hebben het huis voorzien van een dampscherm om vochtophoping tussen het dak en de isolatie te voorkomen. Verder hebben we een hoogkwalitatief onderdak voorzien en ondervorst. Om de bakgoot te dichten, kozen we voor zink. Zink is een natuurlijk materiaal dat je volledig kan recycleren. We maken onze klanten altijd attent op duurzame materialen. Dat zijn materialen die levenslang meegaan en zo’n positief mogelijke impact hebben op gezondheid en milieu. We plaatsten nieuwe Velux-ramen en de zonnepanelen. Dit zijn allemaal onderdelen die zorgen voor een goed energiemanagement van het huis.

De Stormpan 44

En dan nu de veelbesproken Stormpan 44. Deze dakpannen maken de dakbedekking een lichtgewicht. Dat is ideaal voor iets oudere woningen, waarbij je de dakconstructie niet volledig wilt vervangen. Op deze manier ben je zeker dat het dak het gewicht van de dakbedekking goed aankan. De prachtige glanslaag op de antracietkleurige dakpannen heeft een functie: het beschermt jouw dak tegen schimmel en mossen. Dit huis staat in een omgeving met prachtige gebouwen en daken. De Koramic Stormpan 44 was een uitstekende keuze. Het past goed bij de landelijke stijl van de woning. Tegelijkertijd is de woning goed geïntegreerd in het landschap van de modernere daken van de buren. De Stormpan is tijdloos en blendt goed met alle stijlen. Het is de ideale dakbedekking om bestand te zijn tegen ons Belgische weer. Dat verklaart waarom de Stormpan 44 zo populair is.

Vraag advies aan vakmensen

Wil je graag meer info over het verloop van de dakwerken of de keuzemogelijkheden voor jouw dak? Aarzel dan niet om een afspraak te maken op vrijblijvende basis. De waardevolle tips krijg je er gratis bij.

In Leefdaal zijn de bewoners tevreden met hun duurzame investering en vooral heel mooi dak. Ook wij kijken met voldoening naar het resultaat!

De uitvoering

De locatie van het project