Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Gentbrugge

Familie Delbare

“Dural Bouwgroep heeft met hun duurzame aanpak ons dak getransformeerd, fantastisch!”

 

omschrijving van het project

Een nieuw leven voor het plat dak van de Familie Delbare

Zoek je naar een dakrenovatie plat dak in Gentbrugge? Neem dan zeker een kijkje naar de transformatie van het plat dak van de familie Delbare.

Van oud naar nieuw

Het dak van de familie Delbare had een grondige renovatie nodig. De bestaande dakbedekking, dakranden, zinken slab, ventilatie en dekstenen werden allemaal verwijderd. Dit was een noodzakelijke stap om plaats te maken voor de nieuwe, verbeterde materialen.

Zeer goed presterende isolatie

De familie Delbare koos voor 14cm PIR-isolatie. Deze dakisolatie is niet alleen betaalbaar, maar heeft ook een hoge R-waarde, wat betekent dat ze uitstekend isoleren. Dit leidt tot een lager energieverbruik en dus lagere energiekosten. Bovendien zijn ze verlijmd op de dakvloer, wat zorgt voor een strakke en naadloze afwerking.

Een sterke en duurzame toplaag

Vervolgens werd er een dampdrukverdelende onderlaag aangebracht, gevolgd door een SBS-toplaag van een A-merk, Sopralene Monoflex. Deze toplaag is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook waterdicht, wat essentieel is voor een plat dak.

Afwerkingen die het verschil maken

De dakranden van de familie Delbare werden verhoogd met keperwerk in gedrenkt hout en afgewerkt met een breder aluminium profiel. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Bovendien werd er een nieuwe zinken regenafvoer geplaatst, die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de esthetiek van het huis.

Waar kan ik advies inwinnen over een dakrenovatie plat dak in Gentbrugge?

Zou je graag willen dat wij jouw dak renoveren? Of wil je graag meer info over de keuze materialen en technieken? Of wil je weten of dat de ideale oplossing is voor jouw dak? Wees welkom om contact op te nemen voor een gratis offerte en advies op maat. Onze adviseurs denken met jou mee. Ze geven graag vrijblijvend advies tijdens een gratis afspraak. Je zal merken dat je hier waardevolle tips meekrijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, …) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken. Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking.

De uitvoering

Tijdens & Na

De locatie van het project