Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Zwijndrecht

Familie Baroutaji

“Ons dak is proper afgewerkt! Laat de kou en de regen maar komen!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met stormpannen

Welke dakpan is goed voor oudere daken?

Dit dak werd afgewerkt met een Koramic Pottelberg Stormpan 44 dakpan in Antraciet van Wienerberger. Deze keramische dakpannen zijn heel dankbaar om met te werken voor daken op gebouwen die al ‘gezet’ zijn. De golvende vorm van deze pan zorgt ervoor dat de dakdekker een schever dak optisch terug recht liggend kan maken.

Een andere plus van de iconische welvorm is dat je minder dakpannen nodig hebt, omdat er minder overlap nodig is om de dakpannen te leggen. Voor daken met een lichtere dakconstructie is dit een mooie oplossing. Een andere charme is het typische lijnenspel dat je verkrijgt door de golfvormige dakpannen. Dit is uniek aan dit type dakpan en ook typerend voor de Belgische cultuur, gezien deze Pottelbergse dakpan een oerdegelijk product is van Belgische makelij. Dat succes is overigens ook te wijten aan de weersbestendigheid van het dak. Met de stormpan ben je opgewassen tegen de Belgische buien die ook heel wisselvallig en guur kunnen zijn. Tel daar een lange levensduur bij op en je begrijpt waarom we deze in volle vertrouwen durven adviseren aan onze klanten.

De bestaande dakbedekking, schouw en bakgoot werd afgebroken en verwijderd. De dakgoten werden bekleed met Rockpanel. Deze gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk, brandveilig, duurzaam en geeft ruimte voor creativiteit.

Waarom zou je inzetten op isolatie?

Het dak werd volledig geïsoleerd. Onze adviseurs zullen duidelijke feedback geven over de staat van het dak en de isolatie alvorens de werken aan te vatten. Zeker met de stijgende energieprijzen kan je best inzetten op duurzaam renoveren. Een slecht geïsoleerd dak is immers een grote verliespost voor warmte en energie. Omdat we het belang heel goed beseffen zetten we in op kwaliteit en een renovatie die rendeert op lange termijn.

Tot slot werden er ook drie nieuwe Velux ramen en bijhorende gootstukken geplaatst. De gootstukken zorgen voor een waterdichte verbinding tussen dak en venster. Velux heeft zijn bijdrage in een goede isolatie bewezen. Daarom werken we graag met dit merk.

Wat is de beste keuze voor jouw dakrenovatie?

Wil je weten of deze materialen de beste keuze zijn voor jouw dak? Of wil je een goed beeld hebben van de beste mogelijkheden voor jouw noden? Onze adviseurs denken met jou mee. Ze geven graag vrijblijvend advies. Je zal merken dat je hier waardevolle tips mee krijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, ..) valt niet te onderschatten, voor het succes van een renovatieproject. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken.

Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking. Net zoals bij de dakrenovatie in Zwijndrecht. Want dat is mee zorgen voor een duurzame oplossing!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project