Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Westerlo

Familie Visarrea

“Ik ken de bouwsector en wou kwaliteit.
Die heb ik gekregen!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met stormpannen

Het mooie lijnenspel op dit dak in Westerlo is het effect van de Koramic Pottelberg Stormpan 44 in de kleur antraciet. Door zijn vorm (de kegelvormige wel) is dit een heel vergevingsgezinde dakpan voor daken die niet meer zo recht lopen. Een dakdekker heeft met deze dakpannen speling om terug een recht ogend dak te creëren. De glazuurlaag geeft niet enkel de gloednieuwe unieke look. Het is een prachtige beschermingslaag tegen mossen en algen.

Voor dit project renoveerden we zowel een plat als een hellend dakdeel. Ten eerste werden de bakgoot, oversteek en bestaande dakbedekking van beide dakdelen verwijderd. Het dak werd volledig geïsoleerd. De dakrand onder de gevelpan bekleedden we met Rockpanel gevel panelen. Rockpanel heeft een uitgebreid gamma, waardoor je creatieve keuzes kan maken.

Bij het platte dakdeel werden de bestaande dakranden opgehoogd met keperwerk in gedrenkt hout. Gedrenkt hout is beschermd tegen schimmels, zwammen die het hout aantasten en larven. Doordat het hout gedrenkt wordt in een verduurzamingsproduct op waterbasis, is het ook een ecologische keuze.

Tot slot werd er lood ingeslepen aan de schouw en zorgden we voor nieuwe zinken hanggoten en afvoerbuizen. Zink is sterk en soepel. Daardoor heeft het een lange levensduur.

Weer een knap resultaat erbij met deze dakrenovatie in Westerlo!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project