Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Puurs-Sint-Amands

Familie de Cock

“Ik was op zoek naar echte vakmannen voor mijn dak!
Dat vakmanschap hebben ze bij Dural Bouwgroep bewezen”

omschrijving van het project

Dakrenovatie met de Koramic Stormpannen in de kleur antraciet

Dit rijhuis in Puurs-Sint-Amands bevatte asbesthoudende dakpannen en de isolatie mocht dringend aangepakt worden. Een slecht geïsoleerd dak is één van de grootste verliesposten voor energie.
Wil je graag meer weten over asbest, lees dan zeker ook het artikel over de verschillende soorten asbest .

Op de foto zie je een heel mooi lijnenspel van de dakpannen. Dat is typisch voor de Koramic dakpannen met hun welvende vorm. Hiermee kan de dakdekker schevere daken optisch terug recht leggen. Hun lichtgewicht maakt ze een betrouwbare keuze voor oudere daken en gebouwen met een lichte dakconstructie. Ze zijn heel typerend voor het Belgische dakenlandschap. De eerste reden is dat ze van Belgische makelij zijn. Nog een heel belangrijke factor is dat ze bestand zijn tegen de gure weersomstandigheden van België. De specifieke naam van de dakpannen waar onze klant voor koos is de Koramic Pottelbergse Stormpan 44 dakpan in antraciet.

De bakgoten werden gestript en bekleed met Rockpanel.

Tot slot zorgden we voor een goede waterdichting aan de overgang van het dak met de muur en met het dak van de buren. De bakgoot en dakkapel werden bekleed met Rockpanel-gevelbekleding en ook de regenafvoer werd vernieuwd. Daarnaast werd er een zinken afvoerbuis geplaatst in antraciet. Zink is volledig recycleerbaar en heeft een lange levensduur. Daardoor is het een uiterst duurzame keuze.

Onze vakmensen zorgden voor de propere afwerking, waar we zo voor staan. Duurzame dakwerken is immers de rekensom van een goede materiaalkeuze en duurzaam vakmanschap.

We zijn tevreden met het resultaat in Puurs-Sint-Amands. Onze klant ook. Daar doen we het voor!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project