Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Nijlen

Familie Osayande

“Ik had er nooit bij stilgestaan dat ik mijn dak mooi kon vinden!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met keramische dakpannen

Voor dit project van onze klant in Nijlen voerden we als eerste de bestaande asbest dakbedekking af. Dit is erg belangrijk aangezien asbestplaten na verloop van tijd giftige asbestvezels kunnen vrijlaten.

Om het huis future proof te maken hebben we ingezet op isolatie met een lange levensduur. Voor het onderdak voorzagen we de Koramic fleece. Het is één van de beste producten om damp naar buiten te laten, neerslag en poedersneeuw buiten het isolatieniveau te houden en vochtophoping te voorkomen.

Daarna werden de bakgoot en roofing verwijderd. De dakrand onder de hanggoot werd bekleed met Rockpanel. Rockpanel gevelbekleding geeft jou de kans om de kleur en textuur te laten blenden met jouw dakbedekking of net niet. Het is een favoriet van architecten omdat je daar net heel creatief mee kan zijn. Er werden nieuwe zinken hanggoten en afvoerbuizen geplaatst in antraciet. Zink is een ijzersterk en kwalitatief materiaal met een lange levensduur. De kans op lekkage is veel kleiner in vergelijking tot een pvc afvoerbuis. Zink is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en daardoor een zeer geschikt buitenmateriaal.

Tot slot koos de klant ervoor om als nieuwe dakbedekking te te werken met een Koramic Pottelberg Stormpan 44 dakpan van Wienerberger, ook in antraciet. De glazuurlaag op deze dakpan is een ideale beschermingslaag tegen mossen en schimmels en oogt ook nog eens mooi. De Stormpan raden we graag aan voor oudere daken. Dit omdat de golvende vorm de dakdekker speling geeft scheve daken terug recht te leggen. Bovendien geeft het dat typische lijnenspel dat zo eigen is aan deze keramische dakpan. Dit type dakpan is heel kenmerkend aan het Belgische landschap. De Stormpannen komen uit Pottelberg (Kortrijk) en zijn oerdegelijke beschermers tegen gure weersomstandigheden.

Het resultaat? Door de tijdloze uitstraling van de Koramic Stormpannen, blendt de dakbedekking heel goed met de omgeving en het huis. Toch blinkt het dak uit met net dat tikkeltje meer.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project