Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Londerzeel

Familie De Hert

“We wilden de isolatie van ons dak verbeteren. Dural Bouwgroep heeft ons goed geadviseerd en we zijn zeer tevreden van de nette afwerking!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met kleidakpannen

Dit charmante, hellend dak in Londerzeel heeft onze klant verkregen met de Koramic Pottelberg Stormpan 44 dakpannen. Deze natuurrode dakpan bevat het Natureplus ecolabel. Dit is een internationaal erkend label dat aangeeft dat de kleidakpannen ecologisch zijn en niet schadelijk voor de gezondheid.

Kleidakpannen gaan veel langer mee dan betonnen dakpannen omdat ze geen vocht opnemen. Deze Pottelbergse stormpannen integreren goed met verschillende bouwstijlen en zijn een rasechte Belgische klassieker. Pottelberg bevindt zich in het Zuidwesten van Kortrijk. Hun populariteit hebben de kleidakpannen gewonnen omdat ze goed beschermen tegen gure weersomstandigheden en lang meegaan. Dikwijls lopen daken van oudere gebouwen niet meer zo recht. De vorm van deze dakpan geeft speling aan de dakdekker om dat terug recht te trekken.

Om te beginnen werd de bestaande dakbedekking verwijderd. Ook het huidige dakraam werd van het dak verwijderd en veilig bewaard voor achteraf. Het dak werd volledig geïsoleerd en er werd ook een nieuw dampscherm geplaatst. Het dampscherm voorkomt dat vocht zich gaat ophopen tussen het isolatiemateriaal en het dak. Zo bescherm je zowel jouw dak als isolatiemateriaal en voorkom je schimmel.

Het oorspronkelijke Velux dakraam is gerecupereerd en vakkundig teruggeplaatst met nieuwe gootstukken. Ter afwerking werd de dakrand onder de hanggoot bekleed met Rockpanel. Rockpanel is een duurzame keuze voor gevelbekleding. Het materiaal is recycleerbaar en heeft een lange levensduur. Reken op een levensduur van 50 jaar. De overgang van het dak met de buren werd waterdicht afgewerkt en de schouw werd ingeslepen met lood. Lood heeft een lange levensduur, isoleert goed en is 100% recycleerbaar.

Tot slot werden er ook zonnepanelen en een bijhorende energiemeter geplaatst. Zonnepanelen zijn een zeer slimme en groene investering die zichzelf op korte termijn terugbetalen.

In Londerzeel kunnen ze er weer een aanzienlijke tijd tegenaan. Hun huis heeft een mooi, verzorgd dak met kwalitatief isolatiemateriaal. Met de stijging van de energieprijzen, zoals we ze momenteel kennen, is dit een slimme en duurzame investering!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project