Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Bornem

Familie Diels

“Het team van Dural Bouwgroep heeft
zeer goed en niet normaal proper gewerkt!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met antraciet grijze Stormpannen

Een dakbedekking met Stormpannen

Voor het hoofddak koos de klant voor de Koramic Pottelberg Stormpan 993 – Antraciet. Het zadeldak moest een mooi geheel vormen met het dak van het achterste gebouw. De Stormpannen hebben door hun golvende vorm minder overlapping nodig. Daardoor kan de dakdekker ze beter spreiden en heeft jouw dak minder gewicht te dragen. Als esthetisch punt krijg je door de golvende vorm net dat mooie lijnenspel, dat typisch is voor deze keramische dakpan. De glazuurlaag is niet alleen visueel mooi… Reken maar op extra bescherming tegen schimmels en mossen.

De bestaande dakbedekking werd verwijderd. Naast de begroeiing bevatten de dakpannen asbest. Het was de ideale timing om te kiezen voor een duurzamer en gezonder alternatief.

Investeren in degelijke isolatie

Een degelijke isolatie was nagenoeg niet aanwezig. Daar is op ons aanraden in geïnvesteerd. Het nieuwe onderdak heeft een lichter gewicht, wat ideaal is om oudere dakconstructies niet te overbelasten. Daarvoor hebben we zeker niet ingeboet aan kwaliteit. Het onderdak bestaat uit een van de meest dampdoorlatende materialen die er op de markt zijn. Als we goed willen isoleren is de kwaliteit van de materiaalkeuze voor het onderdak essentieel. Ook rond de ramen is isolatie belangrijk. We hebben nieuwe Velux-ramen geplaatst met bijpassende gootstukken. Deze zorgen voor een nette afwerking en goede afwatering. De bewoners van deze woonst in Bornem hebben nu een prima winddicht en weerbestendig onderdak. Deze investering gaat zeker voelbaar zijn in een daling van de energiekosten.

Rockpanel gevelpanelen

De bakgoot werd gestript en bekleed met Rockpanel platen. Door het uitgebreide kleurenpalet kan je met Rockpanel bekleding, de bakgoot mooi laten matchen met jouw dak. Of je kan net voor een leuk contrast zorgen, zoals de klant hier gekozen heeft voor gebroken wit. Rockpanel gevelpanelen zijn weers- en vochtbestendig en onderhoudsarm.

De evaluatie

De klant kende iets van dakrenovaties. Ons team kreeg het compliment om zeer goed en ‘niet normaal proper’ te hebben gewerkt. Dat doet ons veel plezier. Ook dat is een deel van een duurzame dakrenovatie. We werken enkel met de beste materialen. Daar kijken we naar materialen die lang meegaan, heel efficiënt zijn in isoleren en het meeste geschikt zijn voor de bestaande dakconstructie. Daarvoor is een secure, propere afwerking noodzakelijk en een belangrijke waarde die leeft binnen Dural Bouwgroep.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project