Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Wemmel

Familie Van de Gracht

“De werken zijn zeer goed en correct uitgevoerd.
De amarant-kleurige dakpannen geven een prachtig en authentiek effect!”

omschrijving van het project

Renovatie hellend dak met Stormpannen

Zijn amarant-kleurige stormpannen een goede keuze?

Om de authentieke stijl van dit pand te behouden, heeft onze klant gekozen voor de Koramic Pottelbergse Stormpan 44 in de kleur amarant. De golvende vorm van de dakpan is heel eigen aan het Belgische dakenlandschap en kunnen we bijna als een deel van ons erfgoed beschouwen, ware het niet dat de dakpannen nog steeds heel populair zijn. Het is één van onze meest bestelde dakpannen. Deze keramische dakpannen zijn van West-Vlaamse makelij. Pottelberg bevindt zich in Kortrijk.

Waar ligt het succes? De prijs versus kwaliteit maken ze heel interessant. Ze zijn ideaal om te gebruiken bij oudere gebouwen door hun lichtgewicht en vergevingsgezinde vorm. Dat betekent dat je schevere daken optisch rechter kunt leggen. Ze geven een mooi visueel cachet. Je hebt een uitstekende bescherming tegen gure weersomstandigheden. De welvorm vangt de Belgische buien goed op. De kleur amarant geeft de minerale uitstraling die zo mooi past bij de oorspronkelijke stijl van de woning.

PIR-isolatieplaten

Voor de isolatie kozen we PIR-platen. PIR is een kunststof die niet krimpt, vochtbestendig is en daardoor zelfs beter isoleert dan glaswol. De levensduur is even lang als die van jouw gebouw zelf. Als je dat combineert met de factor dat het een top isolator is, heb je met PIR een uiterst duurzame keuze. Zeker voor ruimten waar meer vocht aanwezig is of de isolatie iets dikker moet zijn. Wil je het rendement uit jouw PIR-isolatie halen is een secure afwerking belangrijk. Dat beseffen we heel goed en daar kijken we alert naar.

Lees zeker ook onze tips op de blog: Dakisolatie plaatsen is een prioriteit.

Van de dakkapel verwijderden we de asbest pannen en ook hier zorgden we voor extra isolatie. De dichting van de dakgoten werd vervangen en voor de afwerking gebruikten we de gekende Rockpanel-bekleding. Deze bekleding is onderhoudsvriendelijk, brandveilig, duurzaam en geeft ruimte voor creativiteit.

We plaatsten 4 nieuwe Velux-ramen, waarvoor we voor een aantal een nieuwe opening creëerden. De ramen van de dakkapel werden met zink afgewerkt. Zij heeft een uitstekende levensduur, is waterdicht. Bovendien heeft het een stijlvolle industriële look, wat een mooi effect gaf voor de uitstraling van dit gebouw.

Waar kan ik advies inwinnen over dakrenovaties?

Wil je weten of je ook zo’n effect kan creëren op jouw dak? Of wil je een goed beeld hebben van de beste mogelijkheden voor jouw noden? Onze adviseurs denken met jou mee. Ze geven graag vrijblijvend advies. Je zal merken dat je hier waardevolle tips mee krijgt. De juiste keuzes maken (technieken, materialen, …) valt niet te onderschatten voor het succes van een renovatieproject. Doordat we over een groot aantal expertises beschikken, kunnen onze adviseurs echt oplossingen op jouw maat bedenken. Daarnaast zorgen wij voor de kwaliteit van de afwerking.

De oplevering in Wemmel is een pareltje waar zowel wij als onze klant trots op zijn!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project