Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Sint-Genesius-Rode

Familie Van Steenkiste

“We zijn enorm tevreden met de dakrenovatie. De aandacht voor detail en toewijding aan duurzaamheid heeft ons huis getransformeerd. Een echte aanrader!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Sint-Genesius-Rode

Onlangs hebben we een uitgebreide dakrenovatie in Sint-Genesius-Rode uitgevoerd voor de familie Van Steenkiste. Dit project omvatte een reeks complexe taken, van het verwijderen van asbest tot het installeren van een nieuw dakraam. Laten we eens kijken naar de details van deze renovatie.

Verwijderen van asbest en voorbereiding van de werf

Één van de eerste stappen in dit project was het veilig verwijderen van de bestaande asbest dakbedekking en onderdak.

Dit is een cruciale taak die met de grootste zorg moet worden uitgevoerd om de veiligheid van zowel onze werknemers als de bewoners van het huis te garanderen. Na deze voorbereidende fase hebben we de werfvoorzieningen opgestart, inclusief het plaatsen van een stelling en een container voor afvalbeheer.

Timmerwerken en isolatie

We hebben de dakkapel bekleed met Rockpanel, een duurzaam en esthetisch materiaal dat de klant had gekozen om de huidige structuur van de dakkapel te behouden. Vervolgens hebben we de dakkapel geïsoleerd met 8cm PIR-isolatie. Deze stappen zorgen voor een hoge energie-efficiëntie en comfort in het huis.

Installatie van het nieuwe dakraam

Een belangrijk onderdeel van deze renovatie in Sint-Genesius-Rode was de installatie van een nieuw Velux dakraam. Dit model, dat handmatig wentelt en is gemaakt van wit geverfd hout, biedt zowel functionaliteit als esthetische waarde. We hebben ook een Velux rolluik geïnstalleerd, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van het huis.

Dakbedekking en afwerking

Voor de dakbedekking hebben we gekozen voor Del Carmen natuurleien. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam en weerbestendig, maar geven het dak ook een aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling. Tot slot hebben we de bestaande hanggoot teruggeplaatst en lood ingeslepen aan de schouw, een essentiële stap om het dak waterdicht te maken.

Oog voor detail bij deze dakrenovatie in Sint-Genesius-Rode

Dit project is een perfect voorbeeld van hoe we bij Dural Bouwgroep vakmanschap combineren met aandacht voor detail en duurzaamheid. Of u nu een dakrenovatie nodig heeft, asbest wil laten verwijderen of geïnteresseerd bent in energie-efficiënte oplossingen voor uw huis, we staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

De uitvoering

De locatie van het project