Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Paal

Familie Van De Perre

“Ingrijpende werken waarbij een deel van het hellend dak werd omgetoverd tot plat dak zodat onze zonnepanelen perfect uit het zicht liggen. Zeer tevreden over zowel de begeleiding tijdens het ganse proces als het resultaat!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Paal

De familie Van De Perre wilde een dakrenovatie die niet alleen esthetisch aantrekkelijk was, maar ook duurzaam en toekomstbestendig. Deze dakrenovatie in Paal is een perfect voorbeeld van hoe we traditionele dakbedekking kunnen vervangen door moderne, energie-efficiënte materialen. In dit artikel leggen we uit hoe we dit project hebben aangepakt.

De afbraak

Het eerste wat we deden was het verwijderen van de bestaande dakbedekking en daktimmer. Dit was nodig om plaats te maken voor de nieuwe dakconstructie. We hebben ook de bestaande bakgoot verwijderd en de dichting gestript, om ervoor te zorgen dat de nieuwe dakconstructie perfect zou passen.

Dit karakteristieke dak, volledig gemaakt in België, komt rechtstreeks uit het hart van West-Vlaanderen, Pottelberg. De unieke vorm van de Stormpan maakt het een meester in het opvangen en afvoeren van slagregen en sneeuwval, waardoor deze dakpan perfect geschikt is voor de wisselvallige Belgische weersomstandigheden.

De nieuwe dakconstructie

Voor de nieuwe dakconstructie hebben we gekozen voor een combinatie van gordingen en kepers. Deze werden aangevuld met een onderdak van Koramic Fleece, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Voor de dakbedekking hebben we gekozen voor Koramic Pottelberg Stormpan 44 dakpannen in de kleur Oud Latem Blauw Gesmoord. Deze dakpannen zijn niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam en bestand tegen de Belgische weersomstandigheden.

Het plat dak

Aan de achterkant van het huis, waar vroeger een hellend dak was, hebben we een plat dak geïnstalleerd en zonnepanelen bevestigd. Dit dak is geïsoleerd met 16cm PIR-isolatieplaten en bedekt met Resitrix-dakbedekking. Dit zorgt voor een hoge energie-efficiëntie en een moderne uitstraling.

De afwerking

Om het project af te ronden, hebben we een aantal afwerkingen toegevoegd. De bakgoten van het hellend dak werden bekleed met padouk hout. De dakranden van het plat dak hebben we opgehoogd en vervolgens afgewerkt met een profiel in antraciet aluminium.. We hebben ook een zinken afvoerbuis geïnstalleerd en de bakgoot gedicht met Resitrix en een zinken krul.

Bent u ook geïnteresseerd in een dakrenovatie zoals deze in Paal? Of wilt u meer weten over hoe u uw dak kunt moderniseren en energiezuiniger kunt maken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met advies en praktische tips.

De uitvoering

De locatie van het project