Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Oetingen

Familie Leroux

“De werken werden sneller uitgevoerd, dan gepland. De projectcoördinator was altijd bereikbaar of reageerde binnen het uur. We zijn heel tevreden!”

 

omschrijving van het project

Dakrenovatie met Stormpannen: Een duurzame en esthetische keuze

Bij Dural Bouwgroep begrijpen we dat elk dak uniek is en dat elke renovatie een kans is om de esthetiek van deze woning te verbeteren. Zo kreeg dit dak zijn bijzondere mooie grijze kleur door de Stormpan 44 in Leikleur.

 

De kracht van de Stormpan 44

De Stormpan 44 was een uitstekende keuze voor dit project. Deze dakpannen staan bekend om hun duurzaamheid. Zo wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd bij productie, hebben ze een lange levensduur en bestaan ze voornamelijk uit het milievriendelijk materiaal: keramiek. Ze zijn opgewassen tegen de Belgische  weersomstandigheden en hebben de typische charme van een traditionele Belgische dakpan.

 

Dakrenovatie met PIR-isolatie

Voor de isolatie kozen we voor PIR-isolatieplaten, een kunststof die niet krimpt, vochtbestendig is en daardoor zelfs beter isoleert dan glaswol. PIR is ook vrij licht van gewicht, waardoor je extra kan isoleren zonder een te zwaar gewicht te creëren.

 

De afwerking

Een belangrijk onderdeel van deze dakrenovatie was de installatie van nieuwe Velux-ramen. Deze ramen, bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, zorgen voor extra licht in de woning.

Voor de afwerking van de dakranden gebruikten we Rockpanel-bekleding, een onderhoudsvriendelijk, brandveilig en duurzaam materiaal dat ruimte biedt voor creativiteit. De ramen van de dakkapel werden met zink afgewerkt, wat een stijlvolle industriële look & feel geeft.

 

Conclusie

Bij Dural Bouwgroep zijn we trots op onze dakrenovatie in Oetingen. We werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat we hun visie tot leven brengen, terwijl we de hoogste normen van vakmanschap en veiligheid handhaven. Of je nu een dakrenovatie overweegt of gewoon advies nodig hebt, onze experts staan klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met jouw dakvernieuwing.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project