Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Dilbeek

Familie Pycke

“We zijn enorm tevreden met de renovatie van ons dak door Dural Bouwgroep. Het heeft onze verwachtingen overtroffen en ons huis is nu zowel mooi als energie-efficiënt”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Dilbeek

Bij Dural Bouwgroep zijn we trots op onze recente dakrenovatie in Dilbeek. De familie Pycke had een duidelijke visie: een volledige renovatie van het hellend dak met een sterke focus op duurzaamheid en esthetiek.

Het belang van duurzame materialen

Eén van de belangrijkste aspecten van dit project was de keuze van de materialen. We hebben gekozen voor Cedral Alterna leien in zwart voor de dakbedekking. Deze leien zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en bestand tegen de Belgische weersomstandigheden. Ze zijn gemaakt van vezelcement, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en lage milieu-impact.

Isolatie voor energie-efficiëntie

We hebben 10cm PIR-isolatie aan de buitenkant geplaatst. PIR-isolatie staat bekend om zijn hoge thermische prestaties, wat betekent dat het helpt om de warmte in het huis te houden en de kou buiten te houden. Dit draagt bij aan de energie-efficiëntie van het huis, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening van de klant.

Het toevoegen van licht en functionaliteit met Velux dakramen

Een ander belangrijk aspect van dit project was het plaatsen van verschillende Velux dakramen. Deze ramen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een element van design en licht toe aan de woning. Ze helpen om natuurlijk licht in het huis te brengen, wat kan bijdragen aan het welzijn van de bewoners en kan helpen om de energiekosten te verlagen door het verminderen van de behoefte aan kunstlicht.

Zink- en dichtingswerken voor duurzaamheid en onderhoudsgemak

Daarnaast hebben we zink- en dichtingswerken uitgevoerd, zoals het plaatsen van een zinken hanggoot en afvoerbuis, en het dichten van de bakgoot met zink. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat de levensduur van het dak kan verlengen en kan helpen om wateroverlast te voorkomen.

Conclusie

Bij Dural Bouwgroep zijn we bijzonder trots op het resultaat van dit project. Het dak van de familie Pycke hun huis in Dilbeek is nu niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook duurzaam en energie-efficiënt. Bent u zelf geïnteresseerd in een dakrenovatie, we staan klaar om u te helpen uw visie te realiseren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen.

De uitvoering

De locatie van het project