Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Brasschaat

Familie Swynen

“Mijn dak ziet er mooi en proper uit!
Dat het ook nog eens ecologisch is en in regel is met de isolatienormen is fantastisch!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Brasschaat met Stormpannen 44 verdient NaturePlus-ecolabel.

Onze klant wou een dak dat voldeed aan de isolatierichtlijnen van 2050 en zo ecologisch mogelijk werken. Deze dakrenovatie in Brasschaat heeft het NaturePlus-ecolabel. Meer specifiek omdat we de Pottelbergse Stormpan in de kleur Natuurrood adviseerden. Waarom die in aanmerking komt voor het NaturePlus-ecolabel, leggen we verder uit in de beschrijving van onze realisatie.

De Stormpan 44

De Stormpan 44 is sowieso al een duurzame keuze. Dit doordat het een keramische dakpan is en je in verhouding iets minder dakpannen nodig hebt om het dak te bedekken. Dat je de dakpannen beter kan spreiden, is een positief gevolg van de welvormige golf. Dat maakt de dakbedekking ook lichter en daardoor een heel goede keuze voor iets oudere gebouwen. Bovendien heeft de dakdekker speling om een schever dak er optisch terug rechter uit te laten zien.

Dit typische, rode dakje is op en top Belgische makelij. De Pottelbergse Stormpan komt uit het West-Vlaamse Pottelberg. Een ander voordeel van de typische Stormpan-vorm, is dat het slagregen en sneeuwval goed opvangt en laat wegglijden. De Stormpan 44 is een Belgische dakpan die bestand is tegen de Belgische weersomstandigheden.

Het NaturePlus-ecolabel

Het NaturePlus-label garandeert dat bouwproducten onschadelijk zijn voor mens en milieu. Zo bevat de Koramic in Natuurrood enkel natuurlijke materialen die onschadelijk zijn. Dat in combinatie met de lange levensduur maken deze Stormpannen een duurzame keuze bij uitstek. Een leuk weetje is dat men bij het NaturePlus-label strenge controles heeft. Zo kijkt men ook naar de processen om een product te maken. De energieafdruk om een product te maken moet laag zijn en er mogen geen schadelijke stoffen of geurhinder vrijkomen. Verder kijkt men ook dat geen dwangarbeid gebruikt is en wat de werkomstandigheden zijn van de arbeiders. Deze Koramic Stormpan 44 heeft dus heel wat testen doorstaan om dit label te krijgen. Dit label is internationaal gekend.

De Isolatierichtlijnen

Onze klant wou in regel zijn met de isolatierichtlijnen van 2050. Deze zijn voorlopig nog niet verplicht, maar de kans is groot dat dat zal gebeuren. De isolatierichtlijnen behoren tot het actieplan om huizen energiezuinig te maken. In dat opzicht is het heel verstandig geweest om dit al aan te pakken zoals bij deze dakrenovatie in Brasschaat met de Stormpan 44 in Natuurrood. Als je dak toch moet openliggen, kan je het beter ineens goed aanpakken. Zeker met de stijgende energieprijzen, is dit de investering meer dan waard.

De bestaande dakbedekking werd verwijderd zodat het dak volledig geïsoleerd kon worden. Voor de isolatie werken we met de beste materialen op de markt. De dakkapel en de schouw werden aangewerkt met lood. Lood is 100% recycleerbaar.

Val je ook zo voor de Belgische traditie, zoals bij deze dakrenovatie in Brasschaat met de Stormpan 44 in Natuurrood? Of zou je graag weten hoe je jouw eigen dak kan klaarstomen voor de strenger wordende richtlijnen voor woningen? We geven jou graag tips over mogelijke oplossingen, materialen en… Ook als je een andere vraag hebt, ben je welkom om contact op te nemen of een afspraak te maken.

We zijn alvast trots op het resultaat van dit traditionele, Belgisch huisje in Brasschaat!

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project