Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Boechout

Familie Beelaerts

“We zijn zeer tevreden met de kwaliteit en schoonheid van onze dakrenovatie.”

omschrijving van het project

Een duurzame keuze voor de familie Beelaerts

Bij deze dakrenovatie in Boechout stond één ding centraal voor de familie Beelaerts: duurzaamheid. Ze wilden niet alleen een esthetisch aantrekkelijk resultaat, maar ook materialen die lang meegaan en goed zijn voor het milieu.

De keuze voor Rockpanel

De dakranden van hun woning zijn bekleed met Rockpanel. Dit materiaal is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het geeft het huis een moderne uitstraling en is tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk.

Isolatie die werkt

De familie koos voor 12cm PIR-isolatie met een R-waarde van 5,4. Dit zorgt voor een uitstekende thermische isolatie, waardoor de woning in de winter warm blijft en in de zomer koel. Bovendien draagt het bij aan een lagere energierekening. Om de isolatie te beschermen tegen vocht, is er ook een dampscherm geplaatst.

Licht en energie met Velux

De nieuwe Velux dakramen, die beschikken over het Energy Star label, zorgen voor natuurlijk licht in de woning. Daarnaast koos de familie voor een rolluik op zonne-energie voor dit dakraam, wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie van hun huis.

Duurzame dakbedekking

Voor de dakbedekking koos de familie voor de Koramic Pottelberg Stormpan 44 dakpannen in Oud Latem blauw gesmoord. Deze dakpannen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gaan jarenlang mee.

Zinkwerk voor een perfecte afwerking

De zinken hanggoten en afvoerbuizen geven het huis een klassieke uitstraling. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel en zorgen voor een goede afvoer van regenwater.

Jouw duurzame keuze

Ben je geïnspireerd door de keuzes van de familie Beelaerts? Wil je ook investeren in duurzame materialen voor jouw dakrenovatie in Boechout? Neem dan contact met ons op voor gratis offerte en advies op maat. Onze experts denken graag met je mee en helpen je de beste keuzes te maken voor jouw renovatieproject.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project