Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Aalst

Familie Boel

“Dankzij de professionele dakrenovatie van ons huis in Aalst genieten we nu van een prachtig en energiezuinig dak!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie in Aalst

Het renoveren van een hellend dak is een belangrijke investering voor elke woning. Niet alleen draagt het bij aan de esthetische uitstraling van het huis, maar het biedt ook een kans om te profiteren van duurzame en kwalitatieve materialen. In deze werkficheanalyse zullen we de voordelen bespreken van de gekozen materialen voor de klant, met de focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Dakbedekking met Koramic Oude Pottelbergse Pan 451

In dit project is gekozen voor de Koramic Oude Pottelbergse Pan 451, een duurzame en kwalitatieve optie. Deze keramische dakpan biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar heeft ook enkele belangrijke voordelen. Ten eerste is de Stormpan 44 lichter van gewicht, waardoor het geschikt is voor oudere gebouwen. Bovendien voldoet het aan de Belgische weersomstandigheden, waarbij het slagregen en sneeuwval effectief kan opvangen en afvoeren.

Energie-efficiëntie en comfort

Een goede isolatie is essentieel voor een energie-efficiënt dak. Bij deze renovatie is er gekozen voor het plaatsen van 14 cm PIR-isolatie aan de buitenkant van het dak, in combinatie met een dampscherm. Dit zorgt voor een optimale, thermische isolatie en voorkomt warmteverlies in de winter en warmteopname in de zomer. Door te investeren in hoogwaardige isolatiematerialen wordt niet alleen het energieverbruik van de woning verminderd, maar ook het comfort verhoogd.

Kwaliteit en Afwerking

Naast de dakbedekking en isolatie zijn ook de timmerwerken en zink- en dichtingswerken van groot belang. In dit project zijn opnieuw hoogwaardige materialen gebruikt, zoals Cedral Board en zink, voor het bekleden van de dakrand, bakgoot, oversteek en dakkapel. Deze materialen bieden niet alleen een duurzame en esthetische afwerking, maar ook bescherming tegen weersinvloeden en waterdichtheid.

Zink- en dichtingswerken voor duurzaamheid en onderhoudsgemak

Daarnaast hebben we zink- en dichtingswerken uitgevoerd, zoals het plaatsen van een zinken hanggoot en afvoerbuis, en het dichten van de bakgoot met zink. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat de levensduur van het dak kan verlengen en kan helpen om wateroverlast te voorkomen.

Conclusie

Deze investering zorgt niet alleen voor een verbetering van de woning, maar draagt ook bij aan een betere leefomgeving en een lagere energierekening.

Heeft u interesse in het optimaliseren van uw eigen dak volgens de strengere richtlijnen voor duurzaamheid en energie-efficiëntie? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat. Samen kunnen we uw dak transformeren naar een duurzaam en kwalitatief hoogstaand pronkstuk.

De locatie van het project