Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Herent

Familie Ferson

“De samenwerking met Dural Bouwgroep verliep erg vlot en ons dak ziet er super uit!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie hellend dak in Herent

Voor de dakrenovatie van dit hellend dak werd de bestaande dakbedekking eerst verwijderd. Ook de hanggoot, dakramen en dakkapel werden volledig gestript. De bestaande zonnepanelen werden weggehaald en bewaard om deze na de dakrenovatie terug te kunnen plaatsen.

Daarna werden het dak en de nieuwe dakkapel volledig geïsoleerd naar de huidige norm. Als nieuwe dakbedekking koos de klant voor Koramic Pottelberg Stormpan 993 dakpannen in antraciet. Deze dakpan sluit als een oester dankzij zijn driedubbele kop en dubbele zijsluiting en zorgt daardoor steeds voor mooie resultaten.

Verder werd de dakrand onder de gevelpan en onder de hanggoot bekleed met Rockpanel. De nieuwe dakkapel werd bekleed met Cedral sidings. Er werd een nieuwe, zinken hanggoot en afvoerbuis geplaatst, beiden in antraciet.

Tot slot werden er nieuwe Velux ramen en bijhorende gootstukken geplaatst. Ook de binnenkant van deze nieuwe ramen werd netjes afgewerkt met Gyproc en nieuwe plintjes. De dakkapel werd aangewerkt met lood en ook de schouw werd ingeslepen met lood.

Het resultaat? Een tevreden klant en een mooi gerenoveerd dak erbij!

De uitvoering

De locatie van het project