Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Dendermonde

Familie Florkin

“Bedankt voor de fijne samenwerking en het knap resultaat!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie hellend dak in Dendermonde

Knap resultaat van deze dakrenovatie in Dendermonde!

Het dak bestaat uit zowel een plat als een hellend dakdeel, die beiden werden gerenoveerd. De bestaande, asbest dakbedekking en de bakgoot werden van beide dakdelen vakkundig verwijderd.

Het hellend dakdeel werd volledig geïsoleerd en er werd ook een nieuw dampscherm geplaatst. Verder werden er ook nieuwe Velux ramen en bijhorende gootstukken geplaatst. Als nieuwe dakbedekking voor het hellend dakdeel koos de klant voor Alterna leien van Cedral. Deze zorgen meteen voor een moderne, hedendaagse look. Tot slot werd de schouw ingeslepen met lood en er werd ook een nieuwe hanggoot en afvoerbuis geplaatst.

Op het platte dakdeel werd ook een nieuw dampscherm geplaatst. Het dak werd goed geïsoleerd en er werd een dampdrukverdelende onderlaag geplaatst. Daarna werd er een A-merk SBS toplaag gebrand op het dak. De bestaande dakranden werden opgehoogd met keperwerk gedrenkt in hout. Deze werden dan afgewerkt met een breder aluminium profiel. Tot slot werd de bestaande lichtkoepel opgehoogd met een opstand.

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project