Zonnepanelen als investering?
Dural Bouwgroep

Zonnepanelen prijzen:

De prijzen voor een zonnepanelen installatie zijn de laatste jaren enorm gedaald en dit maakt het interessanter om in deze vorm van duurzame energie te investeren. Met zonnepanelen voorzie je in je eigen energiebehoefte want dankzij de zon wek je gratis energie op.
Wat doen zonnepanelen precies? Ze zetten het zonlicht om in duurzame energie die je voor alles kan gebruiken zonder dat het je al te veel moeite kost. Het is een duurzame investering voor de toekomst. Je kan je besparingen uitbreiden door zonnepanelen in combinatie met een zonneboiler en/of een condensatieketel te nemen.

Is ons klimaat geschikt?

Je zou denken dat ons klimaat niet ideaal is voor zonnepanelen, fout! Wanneer de zon overdag amper schijnt wekken de zonnepanelen toch nog stroom op. In de zomer behaal je uiteraard het meeste rendement.
De ideale oriëntatie is tussen zuidoost en zuidwest met een hellingshoek van 35°. De meeste platte en schuine daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Het rendement blijft afhankelijk van een aantal factoren, namelijk; het soort paneel, locatie, orientatie, schaduwvorming en natuurlijk de weersomstandigheden. Je kan zelf jouw soort zonnepaneel uitkiezen, ook de locatie heb je grotendeels zelf in de hand. Ook in België is er genoeg zon om panelen optimaal te laten werken. Controleer jaarlijks eens na of jouw zonnepanelen niet vuil zijn want dit beïnvloed het rendement.
Het is toegestaan om zonder vergunning zonnepanelen te laten plaatsen.
Wat is Wattpiek?
Wattpiek is een kengetal waardoor het mogelijk is om zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Het wattpiek cijfer geeft het vermogen van een paneel weer, getest volgens standaardcondities,. Het heeft dan ook niets te maken met de kwaliteit van de zonnepanelen.
Het zonnepanelenvermogen wordt uitgedrukt in Wp (Wattpiek). De opbrengst van energie opgewekt met zonnepanelen noem je kWh (kiloWattuur). Deze kWh van de panelen heb je nodig om te berekenen hoeveel % je van jouw werkelijk verbruik kan neutraliseren.


Zonnepanelen kunnen meer dan 25 jaar mee gaan en hebben een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Een zonneboiler als investering?

Een zonneboiler als investering?

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon? Kies dan voor een zonneboiler! De zonneboiler in het kort. • Je bespaart! De zon is je energiebron met als logisch gevolg dat je bespaart op jouw maandelijkse energielasten. • Je bouwt mee aan morgen!...

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie is een prioriteit! Goede isolatie is een must! Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug. Minder warmte verliezen....

Micro-omvormers van Enphase

Micro-omvormers van Enphase

Bij een standaard zonnepanelen installatie worden de zonnepanelen in serie op één of meerdere centrale omvormers aangesloten. Deze plaatsingsmethode brengt een aantal grote nadelen met zich mee, het grootste nadeel is dat wanneer één paneel storing ondervindt, het...