Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!
Dural Bouwgroep

Dakisolatie is een prioriteit! Goede isolatie is een must!

Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug.

Minder warmte verliezen.

Warmte stijgt en zorgt voor een verlies van 30% indien je geen dakisolatie hebt. Warmte ontsnapt langs boven en dit levert onnodige energiekosten op. Met het plaatsen van dakisolatie kan je je huis langer op temperatuur houden waardoor er dus veel minder energie wordt verbruikt. Een investering in isolatie betekent dus dat je sterk gaat besparen op je energiefactuur. De warmte blijft langer behouden en ook de omgevingstemperatuur blijft een stuk stabieler. Dakisolatie maakt het koeler in de zomer en warmer in de winter.

Verklein jouw ecologische voetafdruk.

Een goed geïsoleerde woning levert niet enkel een flinke besparing op maar ook een groot milieuvoordeel, met een lager gasverbruik verminder je de uitputting van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Isolatie biedt zeker ook een meerwaarde als je zonnepanelen wil laten plaatsten. Het is dan ook aangewezen om eerst te investeren in goede dakisolatie alvorens je zonnepanelen plaatst, het zou jammer zijn om opgewekte zonne-energie verloren te zien gaan vanwege je niet goed geïsoleerd dak.

Jouw woning stijgt in waarde.

Door een woning goed te isoleren zal je ook een mooie meerwaarde kunnen realiseren bij de eventuele verkoop van je woning. Vooral in oudere huizen valt veel te besparen. Een slecht geïsoleerd huis verbruikt gemiddeld per jaar 2.200 m3 aan gas om te verwarmen, een goed geïsoleerd huis heeft daarentegen maar 700 m3 gas nodig, dat scheelt reeds +- 1000 euro per jaar. Als je vandaag een woning wil kopen kijk dan zeker naar de EPC waarde, dit staat voor het energieverbruik per vierkante meter in jouw woning. Hoe lager deze score is, hoe lager je verbruik zal zijn. Investeer in isolatie en verlaag je EPC score, dit geeft een sterke meerwaarde aan je woning.
Leg niet enkel de focus op de aankoopprijs bij het maken van je keuze. De meerprijs voor goede isolatie geeft gegarandeerd een langere levensduur.

Kort samengevat jouw voordelen bij het laten plaatsen van dakisolatie.

• Lagere kost op het energiefactuur.
• Zorgt voor een goede EPC score.
• Zorgt voor een goede E-peil.
• Minder vochtproblemen.
• Koeler in de zomer, warmer in de winter.

De meest geschikte isolatiemethode?

Het isoleren van een hellend dak gebeurd meestal langs de buitenzijde, dit noemt men ‘de sarking methode’. De isolatie platen (PIR) worden via deze methode op de kepers bevestigd, het voordeel hiervan is dat de binnenafwerking kan blijven en dus niet afgebroken dient te worden. De isolatie langs de binnenzijde plaatsen doen we met minerale wol (glaswol), het isolatie materiaal wordt dan tussen het timmerwerk geplaatst. Bij een plat dak wordt de isolatie langs de buitenzijde op het dampscherm geplaatst.

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Een zonneboiler als investering?

Een zonneboiler als investering?

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon? Kies dan voor een zonneboiler! De zonneboiler in het kort. • Je bespaart! De zon is je energiebron met als logisch gevolg dat je bespaart op jouw maandelijkse energielasten. • Je bouwt mee aan morgen!...

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen prijzen: De prijzen voor een zonnepanelen installatie zijn de laatste jaren enorm gedaald en dit maakt het interessanter om in deze vorm van duurzame energie te investeren. Met zonnepanelen voorzie je in je eigen energiebehoefte want dankzij de zon wek je...

Micro-omvormers van Enphase

Micro-omvormers van Enphase

Bij een standaard zonnepanelen installatie worden de zonnepanelen in serie op één of meerdere centrale omvormers aangesloten. Deze plaatsingsmethode brengt een aantal grote nadelen met zich mee, het grootste nadeel is dat wanneer één paneel storing ondervindt, het...