Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Grimbergen

Familie Vanlerberghe

“Wat een verademing dat we op Dural Bouwgroep konden vertrouwen.We zijn heel tevreden met het resultaat!”

omschrijving van het project

Een waar meesterwerk

Op de voor foto lijkt het alsof de dakwerken al begonnen zijn. Helaas was de vorige dakwerker van onze klant halverwege de dakwerken met de noorderzon vertrokken en is dit effectief de staat waarin we het dak aantroffen. Het was tijd voor onze klant om te laten zien dat dit ook anders kon en hem tevreden te stellen met een waar meesterwerk.

Laat zo’n dak over aan experten

Ter hoogte van de dakkapellen en het plat dak, zagen we dat de dakconstructie zijn beste staat gehad had, en hebben we de timmer bijgewerkt. Zeker voor een dak van zo’n omvang wil je dat die het gewicht nog lang kan dragen. Om de levensduur extra te garanderen, plaatsen we windveren van uitstekende kwaliteit. Windveren beschermen alles wat onder de dakbedekking komt. Omdat het dak van zo’n groot pand renoveren niet goedkoop is, hebben we in overleg met onze klant besloten om die extra bescherming te voorzien. Zo zal onze klant van dit dak kunnen blijven genieten en de volgende bewoners ook.

Het plat dak voorzagen we een laag Sopralene Monoflex. Dit is een dakbedekking voor platte daken met een A-kwaliteit. We isoleerden met 14 cm PIR-isolatie. Hierdoor zal het dak niet alleen voldoen aan de huidige isolatienormen, maar ook aan de toekomstige reglementeringen.

Handgemaakte dakpannen

De kleidakpannen die je hier ziet, zijn met de hand gemaakt. Er zullen geen twee daken identiek hetzelfde zijn. Het resultaat is een adembenemende en originele cottage look. We tonen deze dakrenovatie terecht met de nodige fierheid in ons portfolio.

Padouk hout

De houten afwerking aan de dakrand is Padouk hout. Dit hout vraagt geen onderhoud. Integendeel, liefhebbers gaan het hout net herkennen als het luxueuze Padouk hout. Duurzaam en een investering die de moeite waard is.

Wil jij ook jouw dak vernieuwen?

Sta je zelf aan de vooravond van zo’n omvangrijke dakrenovatie? Of zoek je een dakwerker in Grimbergen? Met alle vragen kan je bij ons terecht. Vraag zeker jouw gratis afspraak, met offerte inclusief.

De uitvoering

De locatie van het project