Logo Dural Bouwgroep

Duurzame dakrenovatie
in Zoersel

Familie Aelvoet

“Ons dak moest duurzamer zijn dan het vorige
en goed geïntegreerd worden met de moderne stijl van ons huis.
Wij zijn zeer tevreden!”

omschrijving van het project

Dakrenovatie met vezelcement leien: stijlvol en future-proof!

Om het moderne cachet van het huis te behouden, heeft de klant gekozen voor Cedral Alterna leien. Leien zijn bestand tegen extremere weersomstandigheden en hebben een lange levensduur. Vezelcement leien zijn bovendien lichter. Daardoor zijn ze ideaal voor lichtere dakconstructies. Bovendien bevatten ze een coating, die je na slijtage kan bijwerken. Hierdoor kan je de levensduur van het dak nog eens met 10 jaren verlengen. De Alterna leien dakpan is een uitermate duurzame keuze.

De bestaande asbest-dakbedekking werd verwijderd en veilig afgevoerd. Verder werd er een nieuw Velux-raam geplaatst met bijhorende gootstukken. Er werd aandacht gegeven aan het isoleren met topmaterialen. We zorgden dat de binnenafwerking van deze Velux netjes gebeurde, met Gyproc die geschilderd werd. Op deze manier is het raam bestand tegen alle weercondities en draagt het bij aan een duurzame en efficiënte energiehuishouding.

Tot slot werd er een nieuwe bakgoot geplaatst die werd gedicht met bitumen. De schouw op het dak werd ingeslepen met lood en er werd een waterdichting gemaakt aan de overgang van het dak met de muur. Lood is een heel betrouwbaar materiaal, zeker als het op vocht buiten houden aankomt. Bovendien heeft het een lange levensduur en kan het gerecycleerd worden. Als je wilt rekening houden met het milieu, kunnen we deze duurzame keuze alleen maar aanmoedigen. Als kers op de taart installeerden we de zonnepanelen.

We hebben onze klant kunnen helpen om een oplossing aan te bieden met een goede prijs-kwaliteit verhouding, die voldeed aan de vereisten: een duurzame oplossing die naast een lange levensduur zorgt voor een goede energiehuishouding. Op deze manier is dit pand te Zoersel ‘future proof’. Daarbij is de stijlvolle look en feel van het huis intact gebleven. ‘Het resultaat mag er wezen!’

De uitvoering

Voor

Tijdens & Na

De locatie van het project