Micro-omvormers van Enphase
Dural Bouwgroep

Bij een standaard zonnepanelen installatie worden de zonnepanelen in serie op één of meerdere centrale omvormers aangesloten. Deze plaatsingsmethode brengt een aantal grote nadelen met zich mee, het grootste nadeel is dat wanneer één paneel storing ondervindt, het hele systeem wordt uitgeschakeld. Zelfs schaduw door een voorbijtrekkende wolk of afvallende bladeren op één paneel zal de gehele opbrengst van het systeem verminderen aangezien alle panelen gelimiteerd zijn tot de opbrengst van het minst goed functionerende paneel aangesloten op eenzelfde string. Het zwakste vermogen van één zonnepaneel beïnvloed dus het vermogen voor de hele serie. Ook het uitbreiden van een zonnepaneleninstallatie is in de meeste gevallen niet mogelijk.

De laatste jaren is er een sterke inhaalbeweging van micro-omvormers, dit door de grote voordelen tegenover een standaard omvormer. Het grote verschil bij een installatie met micro-omvormers is dat de installatie parallel verbonden wordt en elk zonnepaneel zijn eigen omvormer krijgt, dit maakt het mogelijk om elk paneel individueel een opbrengst te laten opleveren zonder invloed van de andere panelen. Micro omvormers worden op de achterzijde van het zonnepaneel gemonteerd.

De voordelen van micro-omvormers van Enphase

  • Aangezien elk zonnepaneel een aparte omvormer heeft zullen bij schaduwvorming of defect bij één paneel niet alle panelen qua vermogen dalen naar het minst presterende paneel.
  • Enphase micro-omvormers kennen een langere levensduur
  • Betere garanties. De meeste klassieke omvormers bieden standaard 10 jaar garantie. Bij de micro-omvormers van Enphase ligt dit aanzienlijk hoger namelijk 25 jaar!
  • Bij een klassieke installatie met string-omvormers zal bij een defect de gehele installatie uitgeschakeld worden en zal de omvormer vervangen moeten worden alvorens er verder energie wordt opgewekt. Bij micro-omvormers zal de installatie daarentegen blijven werken en zal enkel de defecte omvormer hersteld of vervangen dienen te worden.
  • Lagere vervangingskost, bij een defect aan één micro omvormer zal de herstelling of vervangingskost voordeliger zijn dan bij een string-omvormer.
  • Plug and play: de standaard omvormer wordt geplaatst rekening houdend met het totale vermogen van de zonnepaneleninstallatie, terwijl dit bij micro-omvormers juist omgekeerd wordt toegepast, de omvormer wordt geplaatst naargelang het vermogen van één zonnepaneel. Hierdoor kan uw installatie makkelijk uitgebreid worden. Bijvoorbeeld bij de toevoeging van een gezinslid.
  • Micro-omvormers worden minder belast en hierdoor worden ze minder warm en is er dus minder brandgevaar.
  • Krijg makkelijk inzichten in uw energieproductie en uw verbruik. Als u op zoek bent naar manieren om de energie efficiëntie van uw huis te verbeteren, dan maakt Enphase het u gemakkelijk. Enphase geeft u een real time geavanceerd overzicht van uw systeemproductie en energieconsumptie.

Kies voor kwaliteit, kies voor duurzaamheid, Dural Bouwgroep in samenwerking met Enphase.

Enphase aan het woord. “Wanneer u investeert in zonne-energie, verdient u een systeem waarop u kunt rekenen: vandaag, morgen en nog vele jaren in de toekomst. We beschouwen kwaliteit als de kern van ons bedrijf en daarom hebben we ons hele productiemodel gebouwd rond focus op kwaliteit op elk niveau. Avant-garde design, de strengste betrouwbaarheidstests in de branche, uiterst nauwkeurige productie en voortdurende feedback van systemen in het veld. Het is een intensief proces, maar het eindresultaat is simpel: producten die blijven standhouden, jaar na jaar. We staan achter onze omvormers voor zonne-energie met een garantie van 25 jaar, de langste garantie in de branch.” (www.enphase.com)

Tags : Uw partner voor duurzame renovaties

Misschien vind je dit ook interessant?

Een zonneboiler als investering?

Een zonneboiler als investering?

Een heerlijk warme douche of een fijn bad met de warmte van de zon? Kies dan voor een zonneboiler! De zonneboiler in het kort. • Je bespaart! De zon is je energiebron met als logisch gevolg dat je bespaart op jouw maandelijkse energielasten. • Je bouwt mee aan morgen!...

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen als investering?

Zonnepanelen prijzen: De prijzen voor een zonnepanelen installatie zijn de laatste jaren enorm gedaald en dit maakt het interessanter om in deze vorm van duurzame energie te investeren. Met zonnepanelen voorzie je in je eigen energiebehoefte want dankzij de zon wek je...

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie plaatsen is een prioriteit!

Dakisolatie is een prioriteit! Goede isolatie is een must! Door je huis goed te isoleren verklein je niet enkel je ecologische voetafdruk, maar bespaar je ook flink op je energiefactuur. De initiële investering verdien je zeker meer dan terug. Minder warmte verliezen....